Gazete Vatan Logo
Magazin Yenilikçi tat meraklıları için Passage 163

Yenilikçi tat meraklıları için Passage 163

Son dönemde yeme içme sektörünün dikkat çekici ve lezzeti bol mekanlarına imza atan Desert Group bünyesine yeni bir mekan daha ekledi; Passage 163. Hilltown AVM’nin içinde bulunan mekan ilham verici bir ortam yaratarak, mönüsündeki tatlarla zevkli yemekler yemenizi sağlıyor. Mekanı ortaklarından ve işletmecilerinden Gülin Özalp ile konuştuk.

Yenilikçi tat meraklıları için Passage 163

Yeme içme sektöründe birçok markaya sahipsiniz... Şu an nereleri işletiyorsunuz?

Desert Grup bünyesinde; Rana, Escale, Firuze, NeuxColonie gibi başarılı konseptlerin yaratıcılarıyız, Yücel Özalp ile... Anadolu yakasındaki yeni projemiz ise Hilltown AVM’deki Passage 163.

Passage 163’ün ortaya çıkış hikayesi nedir?

İsmini kapı numarasından alan Passage fikrini ilk Kanyon’da hayata geçirdik. Kanyon’dan sonra kısa bir süre önce Anadolu yakasının yükselen prestijli AVM’lerinden Hilltown’da açtık. Mekanı kurarken amacımız, sıradanlıktan uzak, nitelikli, keyifli bir konsept oluşturmaktı. Passage bu çabanın sonucu olarak ortaya çıktı. Burası ile sabah kahvaltıları, öğle ve akşam yemekleri, atıştırmalıkları, kahve ve barı ile tüm gün yaşayan bir bistro kurguladık, hayata geçirdik. Tabii gelenlerin güzel yemek yiyip damaklarında yer edecek güzel kokteyller eşliğinde kendilerini rahat hissedebilecekleri de bir mekan olmasına özen gösterdik. Passage 163, günün her saatine uygun lezzetleri eşliğinde sohbet edebileceğiniz, güler yüzlü personeli ve özgün dekorasyonu ile günün ilk saatlerinden itibaren konuklarını ağırlayan bir mekan.

Haberin Devamı

Rafine zevklere hizmet ediyoruz

Mönünüzde yerel ürünler mevcut mu?

Ürünlerimizin hiçbirinde şarküteri ürünü kullanmıyoruz. Balımızı, yağımızı, peynirimizi lokal ürünleri destekleyen üreticilerden alıyoruz. Bu konuda biz de çok hassas davranıyoruz.

Yemeklerde ne tür farklı dokunuşlar yapıyorsunuz?

Mönümüzü dönemsel olarak yeniliyoruz. Her zaman mevsiminde malzemeler kullanmak için bunu yapıyoruz. Mönümüzü hazırlarken her damak zevkine uygun tatların olmasına dikkat ediyoruz. Daha sonra mönümüzü oluşturup, yerel malzemelere ve tercihlere göre, yemeklerin karakterini bozmadan dokunuşlar yapıyoruz.

Misafirleriniz neden sizi tercih etmeli?

Passage, kendisini keyifli bir atmosferde evinizde gibi hissedip, biraz farklı yemekler yemek isteyenlerin, keyifli sohbet etmek isteyenlerin, rafine zevkleri oluşmuş insanların sevebileceği bir mekan. Amacımız, kısa sürede beğeni kazanan ve müdavimleri oluşan Passage 163’ü klasik, uzun soluklu, kendini sürekli geliştiren bir mekan olarak yaşatmak.

Haberin Devamı

Kafanızı karıştırmayan bir mönü

Passage 163’ün konseptinde neler ön plana çıkıyor?

Passage 163, rahat, modern bir bistro. Kapıdan girdiğinizde yeşil rengin, dekorasyonda kullanılan objelerin verdiği enerji tüm mekana yayılıyor. Geniş bir alana konumlandırılan mekanın, ister kapalı alanında yer alan rahat koltuklarında alışveriş yorgunluğunu geride bırakabilir, isterseniz açık alanındaki yeşil rengin verdiği huzuru hissedebilirsiniz. Dekorasyonda yurt dışı seyahatlerimiz sırasında aldığım objeleri mekanda sıklıkla kullandık. Mekanda yeşili kucaklayan atmosferin olmasına, tasarımında ise işlevselliğin ön plana çıkmasına özellikle dikkat ettik.

Mönüyü nasıl oluşturdunuz?

Mönüyü özellikle kısa ve öz ama çeşitli bir şekilde oluşturduk. Seçim yaparken kafanızı karıştırmıyor. Akdeniz mutfağından nefis lezzetler sunan Passage’ın yemekleri, deneyimli şefimiz Fatih Göktaş tarafından hazırlanıyor.

Kahvaltılardan; avokado tost, poşe yumurta, gözleme, başlangıçlardan; caprese, bruschetta, salatalardan; somon füme salatası, semizotu salatası, enginarlı Asya bitkileri salatası, levrek salatası, ara sıcaklardan; mühürlenmiş Girit kabağı, fish&chips, risottolardan; körpe enginarlı risotto, kestane mantarlı risotto, ana yemeklerden; mantar soslu dövülmüş dana bonfile, ızgara steak somon ve steak Cafe de Paris öne çıkan lezzetler arasından yer alıyor. Tatlılardan; unsuz çikolatalı kek, red velvet kek, ricotto milföy gibi tatlı seçeneklerinin yanında yudumlayacağınız bir kahve ise kendinizi şımartabilirsiniz.

Haberin Devamı