Gazete Vatan Logo

Yenilenen Elantra yollarda

Yenilenen Elantra yollarda

Hyundai’nin tüm dünyada 10 milyon adet sattığı Elantra modeli yenilendi. 6’ncı jenerasyon Elantra, Türkiye’de 56 bin 590 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Daha sportif hatlara kavuşan yeni Elantra’da; aşağıya doğru uzayan karakteristik ızgara, geriye doğru yaslanan mercekli farlar, arka kısımdaki siyah renkli difüzör, spoyler hissi veren ve yukarı doğru yükselen bagaj kapağı ve gövdeye doğru uzanan yeni tasarım LED arka stop grubu tasarımın ayrıntılarını oluşturuyor.

Yeni Elantra, Accent Blue ve i30’da da kullanılan yeni nesil 136 beygir gücündeki 1.6 litre common rail dizel (CRDI) ve 127 beygir güç üreten 1.6 lt GDI benzinli motor seçenekleriyle showroomlardaki yerini aldı.

1.6 litre dizel Elantra 7 ileri çift kavramalı DCT şanzımanla öne çıkıyor. Dizel otomatik Elantra 100 km’de 4.1 litre yakıt harcıyor.

Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, yeni Elantra’nın cesur ve modern tasarımıyla dikkat çektiğini söyledi. Elantra’nın en önemli yeniliğinin Euro 6 normlarındaki 136 beygirlik turbo dizel motoru ve 7 ileri çift kavramalı DCT şanzımanı olduğunu kaydeden Göker, “Elantra gerek dış tasarımı gerekse ferah iç mekanıyla C sedan segmentinde kıyasıya bir mücadelenin içine girecek” dedi.

Haberin Devamı

Yeni Hyundai Elantra’da ferah iç mekan, dijital havalandırma sistemi, 7 inç dokunmatik LCD’li ekranlı multimedya ve navigasyon gibi donanımlar yer alıyor.