Gazete Vatan Logo

Yeni Tucson’la rekabet kızıştı!

Yeni Tucson’la rekabet kızıştı!

Avrupa’da çok hızlı büyüyen SUV pazarına bir yeni üye daha katılıyor. Hyundai, ix35 modelinin yerine geçecek Tucson’u ilk kez Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilemeye hazırlanıyor. Markanın yeni tasarım çizgisini taşıyan Tucson, geniş hava girişleri, LED farlar, çamurluk üzerinde Z şeklindeki çizgiler ve kompakt boyutlarıyla dikkati çekiyor. Araçta, 184 beygir güç üreten 2.0 litrelik dizel motor ile 135 beygir gücünde 1.6 lt GDI ile 176 beygirlik 1.6 lt T-GDI motor seçenekleri olacak. Yeni Tucson, yeni nesil 7 ileri çift kavramalı ve 6 ileri manuel şanzımanla satılacak.

Peugeot 208 makyaj geçirdi

Peugeot’nun Avrupa’da en çok satılan modeli unvanını alan 208 makyajlandı. Otomobil standart LED 3D farlar, ışıldayan Orange Power gibi yepyeni renkler ve yeni kişiselleştirme aksesuarlarına kavuştu. Yeni 208’de, 30 km/s hızın altında sürücünün müdahale etmemesi durumunda devreye giren Active City Brake, MirrorScreen, Geri Vites Kamerası ve Park Assist gibi yeni donanımlar yer alıyor. Yeni 208 yılın son çeyreğinde pazara sunulacak.

Haberin Devamı

430 beygirlik 911 asfaltı ağlatacak

Porsche’nin efsane Carrera modelinin en per formanslı versiyonu GTS, Türkiye’de satışa çıktı. Coupe ve cabrio gövde seçeneklerine sahip otomobil, sport design yan aynalar, siyah krom egzoz, geniş arka aks mesafesi, özel mat siyah jantlarla öne çıkıyor. Carrera GTS’in kaputunun altında 430 beygir güç ve 440 Nm tork üreten 3.8 litrelik motor bulunuyor. Araç 4 saniyede 0’dan

100 km/s hıza çıkarken, maksimun 306 km/s’yi görüyor.

Hintli Bajaj 2016’da liderliği hedefliyor

Türkiye’de Kuralkan Holding çatısı altında temsil edilen Hintli Bajaj markası, hedef büyüttü. Kuralkan Holding, Tuzla’da günlük 1.000 adet üretim kapasitesine sahip fabrikasında ürettiği Bajaj’la 1 yılda yüzde 4.9’luk pazar payına ulaştı. Marka, bu yıl vitesli motosiklet grubunda en az yüzde 10 pazar payı, 2016’da pazar liderliği hedefliyor.

Kapılarını 26 Şubat’ta açacak Eurasia Moto Bike Expo 2015’e güçlü biçimde katılmayı isteyen Bajaj’ın 3 yeni modeli de ilk kez fuarda sergilenecek.

Haberin Devamı