Gazete Vatan Logo

Yeni sezona görkemli başlangıç

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), Aya İrini’de düzenlenen görkemli bir konserle 2016 – 2017 Sezonunu açtı.

Yeni sezona görkemli başlangıç

Açılış Konseri’nde dünyaca ünlü şef Howard Griffiths yönetimindeki İDSO, yine dünyaca ünlü keman virtüözü Sarah Chang ve koro şefi Cem’i Can Deliorman yönetimindeki Devlet Çoksesli Korosu eşliğinde müzikseverlerle buluştu. İstanbullu sanatseverler, medya temsilcileri ve tanınmış renkli simaların yoğun ilgi gösterdiği konser, Aya İrini’nin etkileyici ortamında gerçekleşti. Konserde keman virtüözü Sarah Chang dinleyicileri büyülerken Howard Griffiths yönetiminde İDSO ile Cem’i Can Deliorman yönetimindeki Devlet Çoksesli Korosu uyumları ve performanslarıyla tam not aldı.

İDSO Yönetimi, 12 yıldır ana sponsorluğunu yürüten DenizBank’a teşekkürlerini konser öncesinde bir plaket ile sundu. Plaketi DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş’i temsilen DenizBank Kültür ve Sanat Yöneticisi Perihan Yücel teslim aldı. DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş ilettiği mesajında: “Sanatın ve sanatçının yanında yer almak, bankamızın sahip çıkmaktan hiçbir zaman vazgeçmediği kurumsal misyonu oldu. Türkiye’nin senfonik müzik alanındaki en köklü kurumlarından İDSO ile 12 yıldır el ele yürüttüğümüz DenizBank-İDSO konserlerimizin yeni sezonunun hayırlı olmasını, sergilenecek performansların bu yıl da hak ettiği yüksek ilgiyi görmesini temenni ediyorum. Sanatseverlerin sezon boyunca bu benzersiz sanat şöleninin keyfini doyasıya yaşaması en büyük arzumuz. Kültür yaşamımızda değer yaratan, iz bırakan etkinliklere imza atmaya devam edeceğiz.” dedi.

İSTANBUL’U DÜNYADA KLASİK MÜZİKLE TANITACAKLAR

Haberin Devamı

İDSO Müdürü Sezai Kocabıyık, orkestra olarak en önemli misyonlarının hem klasik müziği halka yaymak, özellikle çocukları küçük yaştan itibaren klasik müzikle tanıştırarak onlara sevdirmek hem de İstanbul’u dünyada kültür-sanat şehri olarak tanıtmak olduğunu belirtti. Kocabıyık: “Ülkemizin oldukça zengin bir klasik müzik geleneği var. Bizim misyonumuz, bu zengin birikimi hem yurt içinde hem yurt dışında başarıyla temsil etmek ve özellikle ülkemizin gençlerine tanıtarak sevdirmek. Daha önemlisi, İstanbul’la bütünleşen bir kurum olarak İstanbul’u dünyada klasik ve senfonik müzik ile tanıtmak istiyoruz.

İstanbul’u uluslararası alanda sanat, kültür faaliyetleri ve özellikle klasik müzik ile anılan, tanınan bir şehir yapacağız.” dedi.

Haberin Devamı