Gazete Vatan Logo

Yeni keşiflere çıkacağım

Hayat Sevince Güzel'in Seher'i Yeliz Akkaya "Oyunculukta daha çok yolum var" diyor. Yeni şeyler öğrenmek ve keşfetmek istediğini belirten Akkaya evliliğiyle ilgiliyse nazardan çok korktuğunu söylüyor

Yeni keşiflere çıkacağım

Hayatınızda yeni heyecan var mı?

En büyük heyecanım Hayat Sevince Güzel'in bir sonraki bölümü için gün saymak. Çünkü burası oldukça huzurlu ve sakin. Kafanızı dinleyebileceğiniz bir yer. Çoğunlukla senaryoya bağlı setteyiz ama o gün işimiz yoksa mutlaka bir deniz organizasyonu yapıyoruz.

Şehir dışında çalışmaktan mutlu musunuz?

Sevdiklerimden uzak olmak bazı durumlarda özlemimi daha arttırsa da buradaki dostlarım o açığı kapatmamda çok büyük destek oluyor. Neler kattı derseniz, burada düşünmek için o kadar çok zamanım oluyor ki. Kafamda ertelediğim, es geçtiğim şeyleri değerlendirme ve tartma şansı buluyorum.

Neden Ege dizilerini tercih ediyorsunuz Bir önceki dizinizde bir Ege işiydi?

Ben olaya Ege işi, dram, komedi diye bakmaktansa karaktere odaklanıp daha önce canlandırdığım karakterlerin dışına çıkabileceğim işleri seçiyorum. Bu dizideki Seher, daha önce oynamadığım ve ‘ne eğlenceli olur’ dediğim bir karakter.

Deneyimli büyüklerimden tavsiye aldım ama işimde hep duygusal davrandım

Bilinmeyen birkaç özelliğiniz neler?

Haberin Devamı

Yağlı şeylere dokunmaktan kısaca yağdan nefret ederim. Fazla tez canlıyım. Uykumu aldıysam hiçbir şeye üşenmem. Kötü kokan yerlerde, kötü kokan hiçbir şeyin yanında duramam. Bir de çok güzel yemek uydurur yaparım.

Kariyerinizde bugüne kadar nasıl hareket ettiniz?

Kariyerimde hep duygusal hareket ettim. Tabii deneyimli büyüklerimin hep tavsiyelerine kulak kabartırım ama kesinlikle duygusalım.

Senelerdir bu sektörde olan biri olarak şu an bulunduğunuz konum yeterli mi yoksa daha yolum var mı diyorsunuz?

Bu meslek asla "Evet ben oldum. Allah'ım ne kadar iyiyim" diyebilceğiniz bir iş değil. Zaten bu yanılgıya düşülürse kanımca kendinizden de kaybedeceğiniz çok şey olur. Yolum daha var. Yeni keşiflere çıkacağım, daha çok çalışıp, daha çok öğreneceğim çok uzun ve keyifli bir yolum var.

Planlı değil, zamanı geldiğinde anne olacağım

Evliliğiniz nasıl gidiyor?

Nazara çok inanırım bu yüzden bu soruyu çok irdeleyemeyeceğim.

Var mı anne baba olmak gibi planlarınız?

Zamanı geldiğinde neden olmasın? Hiçbir şeye hayır dememek lazım. Mantık çerçevesi içinde tüm bahşedilen duygularıda yaşama fikrindeyim. Ama planlı değil. Ne zamansa o zaman.

Haberin Devamı