Gazete Vatan Logo

Yeni kaynak arıyoruz

Ek verginin iptalinden sonra kaynak arayışında olduklarını söyleyen Unakıtan, KİT ürünlerine zam yapmayacaklarını belirterek yeni vergi sinyali verdi

Anayasa Mahkemesi'nin ek taşıt vergisini iptal etmesinden sonra, geri ödeme, mahsuplaşma konularında çelişkili açıklamalar yapan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, yeni bir vergi ya da vergi artırımı yönünde sinyal verdi. Unakıtan, 2004 yılı bütçesine ilişkin son çalışmalar yapılırken, vergi iptali nedeniyle kaynak arayışı içinde olduklarını söyledi. Unakıtan, dün 6. gözden geçirme çalışmaları çerçevesinde Rıza Moghadam başkanlığındaki IMF Heyeti ile 3.5 saat süren bir görüşme yaptı. Görüşmede ağırlıklı olarak, gözden geçirmenin en önemli unsuru olan 2004 bütçesi ele alındı.

Unakıtan, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, "Anayasa Mahkemesi'nin bu vergileri iptal etmesiyle yeni bir kaynak bulmamız gerekiyor. Zaten onun çalışmaları yapılıyor" dedi. Hükümetin en önemli hedefinin 2003 ve 2004'te yüzde 6.5'lik faiz dışı fazla hedefini yakalamak olduğunu ifade eden Unakıtan, "Bunu elde etmek için gerekli tedbiri alırız, yerine getiririz, fakat yüzde 6.5 hedefinden vazgeçmeyiz" dedi. Hedefleri yakalamak için KİT ürünlerine zam yapmayı planlamadıklarını belirten Unakıtan, IMF ile görüşmelerde sorunların çözümü için uğraştıklarım belirtti. Görüşmelerin karşılıklı anlayış içinde devam ettiğini söyleyen Unakıtan, "Herhalde güzel neticelere varacağız" dedi.

Haberin Devamı