Gazete Vatan Logo

Yeni Civic HB Türkiye’de

Honda, yenilenen Civic Hatchback modelinin ilk olarak 1.4 Sport versiyonunu satışa sundu

1.4 Sport’u Nisan sonunda Technology, Mayıs başında ise Comfort modelleri takip edecek. Daha sportif bir tasarıma araçta; 100 beygir güç üreten 1.4 litrelik benzinli motor kullanıldı. Civic HB, 100 kilometrede ortalama 5.7 litre yakıt harcıyor. Yeni sportif ön ızgara, Honda Accessories tarafından Honda Civic’e özel tasarlanan 16 inç spor jantlar, yeni tasarım ve çevreci alcantara sportif koltuk döşemeleri ilk bakışta dikkati çeken özellikler. Otomobilde; cruise control, ön sis farları, güvenlik alarmı, arka park sensörü, elektrikli katlanabilir yan aynalar, yağmur sensörü, alüminyum pedallar, otomatik yanan farlar, 6 hoparlör, deri direksiyon, lastik basınç göstergesi, yol bilgisayarı, AUX/USB girişi, ABS, Elektronik Fren Gücü Dağıtım Sistemi (EBD), Araç Denge Kontrol Sistemi (VDA) standart olarak yer alıyor.

Kârı filo kiralamada gören Çelik Motor 10 bin araca ulaşacak

Kia, Geely ve Lada’nın Türkiye distribütörü Çelik Motor, 2011 yılında filo kiralamaya odaklanacak. Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak, Kia, Geely ve Lada markalarıyla bu yıl 17 bin adetten fazla araç satmayı hedeflediklerini belirterek, bunlara ek olarak filo kiralama şirketi Çelik Motor Filo’nun 10 bin adetlik büyüklüğe ulaşacağını açıkladı. “Otomobil satışından kâr edemiyoruz, kurlar, yoğun rekabet kâr marjını yok ediyor. Ama filo kiralama işi daha kârlı bir operasyon” diyen Koçak, 3 yıl boyunca filo kiralamaya ağırlık vereceklerini kaydetti. Şirketin parkında 7 bin olan araç sayısının 3 binlik yeni otomobil girişiyle yıl sonunda 10 bine çıkacağını kaydeden Koçak, 2012’de 5 bin yeni aracın filoya dahil edileceğini ve 2013’te bu alandaki ilk 3 şirketten biri haline geleceklerini söyledi.

Kia’yla 2010’da 10 bine yakın satışa ulaştıklarını belirten Bora Koçak, markanın üç yıldır devam eden yeni tasarım çalışmalarının sonucu bütün ürün gamının yenilendiğini söyledi. Mayıs’ta Picanto’nun, yılın ikinci yarısında yeni Rio, Soul ve Magentis modellerinin pazara sunulacağını kaydeden Koçak, “Geçen yıl tedarik sorunu yaşadık, istediğimiz kadar araç alamadık. 2011’de aynı sıkıntı yaşanmazsa 15 bin adetlik satışa ulaşırız” dedi.

Yakıt tasarrufunda ‘cin fikirler’ aranıyor

Dünyanın en pahalı benzinini kullananan Türk halkına Shell’den ‘Tasarruf tecrübelerini paylaş’ çağrısı... www.shell.com.tr/fuelsave ve www.shell.com.tr/burcuesmersoy internet adresinden başvuru yaparak kendilerine özel tasarruf yöntemlerini anlatan katılımcılar, “Shell FuelSave Tasarruf Takımı Üyesi” olma ve tasarruf deneyimlerini zenginleştirecek bir eğitim alma şansı kazanacak. Shell, oluşturacağı FuelSave Takımı ile tasarruf bilincini Türkiye genelinde yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Shell&Turcas Pazarlama Müdürü Pınar Mavituna,“Tasarruf yapmak; hem bütçemiz hem de doğal kaynaklarımız açısından büyük önem taşıyor. Dünyanın geleceğini düşünen herkesi bu anlamlı yarışmaya katılarak “Shell FuelSave Tasarruf Takımı Üyesi” olmaya davet ediyoruz. Hep beraber daha fazla tasarruf yöntemi öğrenerek ve bildiklerimizi paylaşarak toplumsal bir bilgilenme hareketine de katkıda bulunabiliriz” dedi.

Peugeot Bipper’dan yılın ikinci özel serisi

TÜRKİYE’DE üretilen Peugeot Bipper ailesinde yenilikler devam ediyor. Bipper Kombi ürün gamı şimdi de Outdoor Style Pack ile ön plana çıkıyor.

Bipper Outdoor Style Pack, yükseltilmiş süspansiyonu, karter koruması, genişletilmiş yan korumaları, özel döşemesi ve Outdoor logosu ile diğer Bipper modellerinden farklılaşıyor. Standart olarak sunulan alüminyum alaşım jantlar ve tavan barları aracın görselliğini bir adım öne taşırken, yine standart olarak sunulan park sensörü de aracın kullanım kolaylığını artırıyor.

Peugeot Bipper’in Kombi versiyonu Mart ayı başında entegre Bluetooth telefon kiti, direksiyondan kumandalı radyo/CD çalar ve telefon, alüminyum alaşım jantlar, tavan barları, park sensörü ve USB girişi gibi ekipmanlarla donatılarak, Connect Pack özel serisi yaratılmıştı.

Toyota’dan performanslı ve ekonomik yeni RAV4

Toyota’nın SUV modeli RAV4’ün yeni versiyonu 2.0 Multidrive S Elegant satışa sunuldu. Araç, diğer RAV4 modellerinde olduğu gibi ön tasarımı, farları ve tampon yapısı ile güçlü arazi aracı kimliğini koruyor. Entegre Aktif Sürüş Sistemi, karartılmış arka ve yan arka camlar, alüminyum alaşımlı jantlar, otomatik klima, soğutmalı torpido gözü, 6’lı CD değiştirici-MP3, 6 hoparlör, Bluetooth kablosuz cep telefonu bağlantısı ve ses komut sistemi, otomatik hız sabitleme sistemi, sürücü ve yolcu yan, ön arka perde ile sürücü diz hava yastıkları araçta standart olarak yer alıyor. RAV4 Multidrive S Elegant’ın 2.0 litrelik benzinli motoru 158 beygir güç üretiyor. Araç, 100 km’de 7.6 litre yakıt harcıyor. Toyota RAV4 2.0 Multidrive S Elegant versiyonu 4 bin TL indirimle 74 bin 900 TL’ye satılıyor.

Haberin Devamı