Gazete Vatan Logo

Yeni bir üniversite daha geliyor

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), İzmir'e dördüncü kamu üniversitesini "Turgut Reis" ismiyle kuracak.Böylece ildeki toplam üniversite sayısı sekize yükselecek.

YÖK Genel Kurulu'nun İzmir'le birlikte İstanbul, Erzurum, Konya ve Kayseri'de beş yeni üniversitesi kuracağını belirten AK Parti Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, buna ilişkin görüşün Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirilmesine karar verildiğini söyledi. Bakanlığın da kararı tasarı haline getirip Meclis'e sevk edeceğini anlatan Tekelioğlu, "Tasarının, Meclis'in çalışma dönemi bitmeden getirileceğine inanıyorum. İzmir Turgut Reis Üniversitesi'nin bu sene öğrenci alması söz konusu olamaz ama 2010-2011 öğretim yılına bazı imkanları yetiştirmek mümkün olabilir." dedi.

Turgut Reis Üniversitesi'nde, sağlık bilimleri ağırlıkta olacak. Sağlık bilimleri, tıp, diş hekimliği ve eczacılık fakülteleriyle sağlık bilimleri enstitüsünün yanısıra turizm, gemi inşaatı ve denizcilik, mühendislik ve mimarlık, iktisadi ve idari bilimler, orman ve su ürünleri fakülteleri de yer alacak. Milletvekili Tekelioğlu, bunlarda değişiklik ihtimali bulunduğunu da kaydetti.

Kampüs alanıyla ilgili yer tespiti yapılmadığını ancak Karşıyaka otoyolunun üzerinde bir arazinin Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edildiğini aktaran Tekelioğlu, bir hastanenin de üniversiteye devredileceğinin altını çizdi. Mehmet Tekelioğlu, bunun Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeşilyurt olabileceğine dikkat çekti.

Haberin Devamı