Gazete Vatan Logo

Yeni adı; özel öğretim!

Millet Eğitim Bakanı Avcı AYM’nin iptal kararının ardından doğan boşluk için yeni yönetmelik hazırlandığını açıkladı. Dershanelerde doğan boşluğun yerini ‘özel öğretim kursları’ adıyla girecek.

Yeni adı; özel öğretim!

AYM’nin dershanelerle ilgili iptal kararının ardından doğan boşluk Milli Eğitimi Bakanlığı’nın bu hafta açıklayacağı yeni yönetmelikle giderilecek. Bakan Nabi Avcı bu konuda “Ortaya çıkan boşluğun bir idari düzenlemeyle giderilebileceği kanaatine vardık. Bunu da sektör temsilcileriyle görüşerek oluşturduk. Yönetmeliğimizi bu hafta içinde yayımlayacağız” dedi.

‘Dönüşüm uzatılabilir’

Bakan Avcı, “Yönetmelik yayınlandığı zaman tüm Anayasa Mahkemesinin gerekçeleri ve bizim yaptığımız düzenlemelerin bu gerekçelerin hangilerine nasıl karşılık verdiğini hep birlikte göreceğiz” dedi. 31 Ağustos’ta sona eren özel okula dönüşüm sürecinin uzatılabileceğini belirten Bakan Avcı, dershanelerin mevzuatata yer alacak dönüşümle devam edeceğini belirterek şunları söyledi, Yasada ve yönetmeliklerde olmayan ama fiilen bugün daha önceki düzenleme nedeniyle 1 Eylül’e kadar faaliyetlerinin devam etmesi öngörülmüş olan dershanelerin dönüşebileceği ve AYM kararında da işaret edilen genişlikte çözüm üretmiş oluyoruz. Bunu da sektörle görüşerek yaptık. Yönetmelik yayınlandığı zaman halen dönüşmemiş olan kurumlarımız da bu yasal çerçevede faaliyet sürdürecek.”

Haberin Devamı

Haftaya belli olur

MEB’in yeni yönetmeliğinde ‘özel öğretim kursları’ olarak yerini alacak ve doğan boşluk bu şekilde giderilecek. Böylece okulda takviye alan öğrenciler de dahil olmak üzere isteyen öğrenci kurslara giderek ders alabilecek. Mevcut dershaneler de yeni yönetmelik çerçevesinde kursa dönüşecek.

ÖZDER Başkanı Ahmet Akça, VATAN’a konuşarak, “Bakan Avcı ve MEB yetkilileri ile yeni yönetmelik konusunda mutabık kaldık. Yönetmeliğin açıklanmasının ardından yeni yol haritamız olacak yönergenin hazırlanması için tekrar MEB yetkilileriyle bir araya geleceğiz” dedi.

13 bin öğretmenin rotasyonu iptal

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, rotasyona tabi olan ve herhangi bir gerekçeyle rotasyon dışında kalması öngörülebilecek tüm öğretmenlerin durumları hakkında bir simülasyon yaptıklarını belirtti. Bakan Avcı, şöyle devam etti, “Gördük ki aslında rotasyonla amaçladığımız eğitsel amaçlar, hedefler bu simülasyondan çıkmıyor. O nedenle önceki akşam konuyu Sayın Başbakana da ilettim. Onun da telkin ve tavsiyeleri doğrultusunda ve ilgili birimlerimizle yaptığımız değerlendirmeler sonucunda, rotasyonunun uygulanmamasına karar verdik.” Avcı, 35 bin öğretmenin atamalarının bu ay içerisinde yapılacağının altını çizdi. Bakan Avcı, “47 bin yasayla ihdas edilmiş İhdas edilen kadroların ne kadarını ne zaman kullanıma açılacağı Maliye Bakanlığının iznine bağlıdır. Bizim de ihdas edilmiş kadrodan 37 binini bu yıl kullanabileceğine dair Maliye Bakanlığı kararı var” dedi.

Haberin Devamı

Bir seferde park şart!

Avcı, ehliyet sınavında tek seferde park zorluğuyla ilgili olarak da“Zorlanmaları kendi yararlarınadır. Evet doğru. Eskisi kadar kolay değil sınavlarımız ama böyle olması sürücülerimizin lehinedir” dedi.