Gazete Vatan Logo

Yengeç Oyunu bugün vizyonda

7 ayrı kadının hikayesinin anlattığı filmde kadınların ‘yengeç kıskacı”na karşı mücadelesi anlatılıyor


ÖDÜL rekortmeni yönetmen Ali Özgentürk’ün yeni filmi “Yengeç Oyunu” bugün vizyona giriyor. Çekimleri Eskişehir’de tamamlanan film, 7 ayrı kadının hikayesini anlatıyor.

Filmde Ayça İnci, Ayşe Kökçü, Özcan Varaylı, Ensar Kılıç, Devrim Özder Akın, Burcu Tutkunoruç, Pelin Acar gibi isimler rol alıyor. Özgentürk filmin temasını ise ’Kadınların ne olursa olsun, yengeç kıskaçlarına karşı durup hayatta mücadeleye devam etmesi gerektiği’olarak özetliyor. Özgentürk, Yengeç Oyunu filmine başlarken “Küçük şehirlerde, küçük kasabalarda genç kızlar nasıl yaşar, hayatları nasıl geçer?” düşüncesinden yola çıkarak bir senaryo yazdıklarını ifade etti.

Özgentürk “Bir de baktık ki senaryo bittiğinde hepsi kadın olmuş. Kendiliğinden oldu. Çünkü hikayenin yolunda, şuraya gidelim, sonra böyle yapalım derken karşımıza kadınlar çıkıyor, demek ki onlar yapıyor bunları dedik” şeklinde konuştu. “Selvi Boylum Al Yazmalım” ın senaristi olan Özgentürk’ün, “Hazal”, “At”, “Murtaza”, “Su da Yanar”, “Bekçi”, “Balalayka” ve “Kalbin Zamanı” filmlerinden çok sayıda ödülleri bulunuyor.

Haberin Devamı