Gazete Vatan Logo

YDS sınav soruları ve sonuçları şifresiz öğreniliyor mu?

YDS sınav soruları ve sonuçları sınavı gerçekleştiren kurum olan ÖSYM tarafından YDS sınav soruları ve sonuçları internetten kolaylıkla öğrenilebiliyor. YDS sınav soruları ve sonuçları ile ilgili merak ettiğiniz her şey haberimizde yer almaktadır.

YDS sınav soruları ve sonuçları şifresiz öğreniliyor mu?

Günümüzde ülkemizin gelişmesi ile birlikte birçok uluslar arası projede yer almaktayız. Bu nedenle de yabancı dilin oldukça önemli olduğu bir zamandayız. Ülkemizde birçok İngilizce veya herhangi bir dil üzerine kurulmuş olan birçok dil kursu ve okulu bulunmaktadır. Bu okullar ve kurslar yanında bir de kendi okullarımızda yani devlet okullarında öğrencilerimize verilen yabancı dil dersleri bulunmaktadır. Yabancı dil dersi oldukça önemli bir ders haline gelmiştir. Yabancı dilin uygulamaları olan okuma, yazma ve konuşma bölümlerinden sınavları veya değerlendirilmeleri farklı olarak yapılmaktadır.

Ülkemizde bu konuda ayrı olarak yapılan yabancı dil sınavı da bulunmaktadır. Üniversite mezunu olduktan sonra dil alanında doktora, doçentlik veya okutman diğer bir deyişle eğitim görevlisi olmak için girilen bu sınavın adı YDS’dir. Yani açılımı ile Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı’dır. Yazımızın devamında YDS hakkında bilmeniz gerekenleri sizler için detaylı ve anlaşılır bir şekilde anlatmış bulunmaktayız.

Haberin Devamı

YDS Puan Hesaplama İçin TIKLAYINIZ!

YDS Sonuçları İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Yazımızın devamından sınav sorularına, sınav için başvurunun nasıl yapıldığına ve sonuçlarına nereden ulaşabileceğinizi, sınavdan almanız gereken puanları öğrenebilirsiniz.

YDS sınavı için gereken şart olan üniversiteyi tamamladıktan sonra YDS sınavına girebilmek için başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvurunuzu 3 şekilde yapabilirsiniz. İlk olarak internet üzerinden yapılabilen başvuruşu şekildedir:

ÖSYM AİS sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra “Başvurular” bölümünde bulunan seçeneklerden YDS ile ilgili seçeneği işaretleyiniz. Açılacak olan sayfa üzerindeki başvuru formunu doğru ve eksiksiz bir şekilde tamamlayıp, başvurunuzu onaylayınız. Daha sonra sınav ücretinizi anlaşmalı bankalardan herhangi birine T.C. kimlik numaranız ile yatırınız.

İkinci olarak başvuru merkezleri üzerinden yapılan başvuru şekli:

İlk olarak sınav ücretini anlaşmalı bankalardan herhangi birine T.C. kimlik numaranızı kullanarak yatırmanız gerekmektedir. Daha sonra işlemi yaptığınıza dair banka dekontunuzu almanız ve bir başvuru merkezine gitmeniz gerekmektedir. Başvuru merkezinde başvuru formu doldurup imzaladıktan sonra, banka dekontu ile birlikte yetkili bir kişiye teslim etmeniz gerekmektedir. Böylece başvurunuz tamamlanmış olacaktır.

Haberin Devamı

Son olarak internet erişimi ve başvuru merkezlerine gitme imkanı olmayan adaylar için oluşturulmuş olan posta yöntemi ile başvuru şekli:

Göndereceğiniz posta içerisinde bulunması gereken belgeler; sınav ücretinizi ödediğinize dair banka dekontu, aday başvuru formu ve bir adet vesikalık resimdir. Resim son 3 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır ve başvuru formu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulup, imzalanmalıdır.

Sınava girdikten sonra sınav sonuçlarınızı ve daha önceki yıllarda çıkmış olan sınav sorularını görebilme imkanınız vardır. Bu imkan yine ÖSYM resmi sitesinde bulunmaktadır.

YDS sınavında girilecek alanlara göre alınması gereken puanlar şu şekildedir:

Haberin Devamı

- Doçent adaylarının YDS’den 100 üzerinden en az 65,

- Yüksek lisans, doktora, sanatta yeterlik adaylarının ise 55 puan almaları gerekir.

- Öğretim üyesi dışında kalan öğretim görevlisi kadrolarına direk olarak ya da açıktan yapılacak atamalarda YDS’den 50 puan şartı aranmaktadır.

- Yabancı dil okutmanlarından YDS 80 puan istenmektedir.