Gazete Vatan Logo

Yazın yıprattığı cildi peeling ile onarın

Yaz aylarında deniz ve güneşin yıprattığı cildin bakımında özellikle C ve E vitamini gibi antioksidan özelliği olan ürünleri kullanmak gerekiyor.

Yazın yıprattığı cildi peeling ile onarın

Yaz aylarında güneşin ultraviyole ışınları, deniz tuzu, havuz kloru ile nemi azalmış deri sonbaharın gelmesiyle beraber matlaşıp sağlıksız görünmeye başlar. Sonbahar ayları ise derimizi kış dönemine hazırlamak için bir fırsattır. Dermatoloji Uzmanı Dr. Fügen Erdoğan Çekin, cilt bakımında ilk aşamanın iyi bir temizlik olduğunu ve yağ dengesini bozmayan bir temizleyicinin yeterli olduğunu belirtiyor. Çekin, “Yaz sonu cilde uygun peelinglerin kullanımı ile sağlıklı cilde kavuşabilirsiniz. Maskeler cildin onarımına yardım ederken kaybolan nemi de cilde kazandırmaktadır.

El ve ayaklar

Vücuda yapılan peeling kol ve bacaklardaki pürüzleri giderip cildi nemlendirir.

Cilt

Yılda 2 kez yapılan vitamin içerikli mezoterapi cilt bakımının hemen arkasından yapıldığında çok faydalı. Yazın artan cilt lekeleri için de tedavi başlanabilir. Düzenli güneş koruyucu kullanımına ek olarak profesyonel doktor peelingleri de uygulanmalı.

Saçlar

Yazın saçlarda kırılma ve renklerde bozulma oluyor. Sonbaharda saç köklerinde yenilenmeye bağlı dökülmeler görülüyor. Saçların kısaltılmasının yanı sıra keratin bakımlarının da önemini unutmamak gerekiyor. Özellikle saç için gerekli olan B1, B5, keratin ve aminoasit içeren kapsüllerle de destek tedavisi saçları güçlendirir. Saç köklerinin susuzluk yaşamasını önlemek için yeterli su içmeye de özen gösterilmeli. Fön, maşa gibi yıpranmayı artıran uygulamalardan kaçınılmalı. Sağlıklı saç için saç mezoterarisi ve saça PRP yöntemini de denenebilir. Saç sağlığı için dengeli beslenin.

Haberin Devamı