Gazete Vatan Logo
Magazin Yazın en doğal tatil adresleri!

Yazın en doğal tatil adresleri!

Yazın en doğal tatil adresleri!

Bugünlerde, tatil planları hız kazanıyor. Yine Ege ve güney sahillerinde atacak tatilin kalbi. Yaz tatil döneminde gezilecek en özel yerleri Mika Tur Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Çubuk'a sorduk. İşte 2015 seyahat trendlerini ve destinasyon önerileri...

Rusya

Neva Nehri’nin Finlandiya Körfezi’ne döküldüğü delta üzerine kurulu 300 yıllık geçmişi ile liman kenti St. Petersburg yaz aylarında farklılık isteyen tatilciler için yılın bu zamanları en güzel dönemini yaşıyor. St.Petersburg’ta Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında gerçekleşen doğa harikası Beyaz gecelere tanık olmak için en doğru zamanları kaçırmamak gerekiyor.

Datça

Tarihi M.Ö. 2000’lere dayanan ve arkeolojik kalıntılar bakımından oldukça zengin Datça yarımadası, bir tarafında Ege Denizi bir tarafında Akdeniz ile çevrili doğal koyları ile ideal bir destinasyon. Bölgedeki Mesudiye Köyü’nde yer alan, Hayıtbükü, uzun kumsalı ve su altı güzellikleriyle çocuklu aileler için ideal bir tatil rotası. Merkeze 4 kilometre uzaklıkta küçük ve şirin Kargı Koyu da sakin bir tatil geçirmek isteyenler için en uygun adreslerden biri. Datça Yarımadası'nın en ünlü plajlarından Palamutbükü ise badem ağaçları arasında masmavi denizi ile mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. Domuzçukuru ise çam ormanları, berrak denizi ile doğayla baş başa kalınabilecek ender güzellikte bir koy. Koruma altına alınan kumları ile Gebekum sahili ve yel değirmenleriyle ünlü Kızlan Köyü ise ayrıca görülmesi gereken yerler arasında.

Haberin Devamı

Nehir turları

Son yıllarda ön plana çıkan Nehir Turları hem gemi turu sevenler, hem de okyanustan sıkılanlar içi ideal. Şehirlerin ya da kasabaların arasında nehir üzerinde yolculuk yaparak farklı coğrafyaları keşfetmek hem de gemi turunun keyfini çıkarmak mümkün. Dünya’nın en güzel nehirlerinden Mississipi, Volga, Ren, Mosel ya da Tuna Nehri’nde düzenlenen nehir turları oldukça ilgi çekici.

Vietnam

Uzak ama bir o kadar ilgi çekici bir destinasyon. Doğal güzellikleri ve farklı kültürleri ile keşfedilmesi gereken bir coğrafya. UNESCO’nun koruma altına altığı Halong Koyu mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.

Haberin Devamı

Ayvalık

Balıkesir’in şirin ilçesi Ayvalık, tarihi yapıların yanı sıra doğal güzellikleri ile keyifli bir tatil rotası. Ege Denizi'nin kıyısında, tarihi Rum evlerinin geçmişi bugüne taşıdığı Ayvalık, doğal güzellikleri ve mimari dokusuyla görenleri cezbediyor. Dar Arnavut kaldırımlı sokakları ve Rum evleri ile mimari güzelliğini koruyan Ayvalık, Sarımsaklı’nın uzun kumsalları ve berrak denizi ile yaz aylarında tercih edilebilecek en güzel yerler arasında. Rivayete göre şeytanın ayak izini bıraktığı Şeytan Sofrası eşsiz manzarası ile Ege’de gün batımının en güzel adresi. Ayvalık’ın en gözde adası Cunda ise tarihi evleri, balık restoranları ile her daim gözde tatil bölgelerinden biri. Adanın simgelerinden biri olan Taksiyarhis Kilisesi ve Aşıklar Tepesi gezilecek yerler arasında. Bölgedeki Kozak Yaylası ise sayısı beş milyon yakın ağacıyla doğa ile buluşmak için bire bir.

Girit

Avrupa’nın ilk uygarlığı Minos Krallığı’ndan Osmanlı’ya dek birçok kültüre ev sahipliği yapan, Akdeniz’in en güzel adalarından Girit, hem doğal güzellikleriyle hem de tarihi kalıntılarıyla oldukça ilgi gören bir ada. Arkeolojik sitleri ve uçsuz bucaksız plajları ile ünlü Girit’te Yunan mutfağının eşsiz lezzetlerini deneyimlemek mümkün.

Haberin Devamı

Budva

Yaz tatilinde farklılık arayanlar, Karadağ’ın en popüler sahil kenti, Avrupa sosyetesinin en gözde mekânlarından biri olarak da ünlenen Budva’yı keşfediyor. Karadağ’ın Miami’si olarak anılan Budva hem yakın mesafede farklı bir tatil arayışı için ideal rotalardan biri. Sveti Stefan manzarasına karşı deniz, güneş ve kumun tadını çıkarmak mümkün. Klasik tatil anlayışının aksine çiçeklerle süslü caddelerde keyifli yürüyüşler yapmak, maviye bakan restoranlarda balkan mutfağına ait lezzetleri tatmak, limon kokan sahilinde deniz, kum ve güneşin keyfini çıkarmak Budva’yı farklı kılıyor.

Rodos Adası ve Likya

Likya Turu, Roma ve Bizans uygarlıklarından kalan tarihi yapıları ve Ege Akdeniz’in eşsiz güzelliklerini keşfetmek için ideal bir rota. Dalyan, Kaunos Kral Kaya Mezarları ve dünyaca ünlü İztuzu Plajı ve Katrancı Koyu görülmeye değer. Kaş ve Kalkan’ın turkuaz denizinde yüzmek, Kekova Batık Şehri keşfetmek, Akyaka’da göçmen kuşların ve su samurlarının yaşadığı Azmak Çay’ında tekne turuna çıkmak, eski Rum evleriyle ünlü Şirince’de zeytin ve mandalina ağaçları arasında yürümek Likya Turu’nda yapılacakların yalnızca bir kısmı. Ayrıca Rodos ve Symi Adası’na geçerek karşı yakanın güzelliklerini görmek Yunan mutfağını ve kültürünü deneyimlemek mümkün. Likya Yolu muhteşem bir coğrafyayı kat ediyor.

Haberin Devamı

Porto Lizbon - Obidos Kasabası

Arnavut kaldırımlı sokakları, ressamlara ilham kaynağı olan eşsiz manzarası ve nehir kenarında şarap mahzenleri ile Avrupa’nın batısı Porto ve Lizbon farklı bir tatil rotası arayanlar, yeni yerler keşfetmek isteyenler için ideal. Çikolata Festivali’yle ünlü Obidos Kasabası diğer adıyla Kraliçeler Kasabası, kale duvarları içerisinde kurulu çiçeklerle süslü evleri, müzeleri ve çikolata heykelleriyle ilgi çekici.