88. Oscar ‘Kırmızı Halı Dersleri-1’

88. Oscar ‘Kırmızı Halı Dersleri-1’

Efsaneye göre ilk kırmızı halı, Miken Kralı Agamemnun’nun ayağının altına serilmiş. Karısı Clytemnestra, Truva Savaşı’ndan zaferle çıkan kocasını Tanrılara layık bir kutlamayla karşılamak istemiş. O gün bu gündür kırmızı halı; şan, şöhret, zenginlik, başarı ve otoriteyi çağrıştıran bir anlam taşıyor.

Bizim de mutlaka yaşamımızda kendimizi kırmızı halıda hissettiğimiz anlar oldu.

Düğünler, nişanlar, doğum günleri, mezuniyet baloları belki bazı partiler, kimilerimiz için ödül törenleri bize kırmızı halıyı yaşatan anılarımızla çoğumuzun hafızalarında. O günün veya gecenin yıldızı olup kendimizi özel ve güzel hissettik.


Ben seviyorum bu özel günlerin kırmızı halı duygusunu. Edamız, tavrımız kırmızı halının starları gibi ışık saçıyor. Kendi hayatımızın starı değil miyiz zaten? Star ışığına bürünmeyi de mutlaka becermeliyiz. Hem kendimiz, hem de bizi kendi hayatının yıldızı olarak kabul edip, seven ve davranan sevgililerimiz, eşlerimiz için...

88. Oscar ‘Kırmızı Halı Dersleri-1’

2016, 88. Oscar ödül gecesini ben de sabırsızlıkla bekledim. Siyahi sanatçıların bu yıl adaylar listesinde yer almamasına içim burkuldu tabii. Ama ırkçılığa, ayrımcılığa, cinsel tacize, istismara, dünyamıza ve doğaya hoyratça davranılmasına tepkiler, öylesine güçlüydü ki içimize su serpti. Verilen sözler hepimizi umutlandırdı.

Haberin Devamı

Oscar töreni beni hep çok heyecanladırıyor. Nedeni; öncelikle sinema benim uzatmalı sevgilim… Sabırsızlıkla beklediğim kırmızı halı yıldızlar geçidi, bana moda ve tasarım şöleni hissi yaşatıyor. En önemli, en büyük tasarımcıların adeta sanat eseri yapıtlarını en güzel, en yetenekli, en başarılı yıldızlar

giymiş yürüyorlar kırmızı halının elmas yolunda. Muhteşem! Ammaaa en iyinin, en güzelin en doğruyu bulması her zaman mümkün olmuyor. Bazen bu bileşim doğru sonuç vermiyor. Bu da stylingte bir ders kadar değerli bir gözlem bizler için.

Kırmızı halı derslerine bence ne yapmamamız gerekenlerden başlamalıyız. Şıklık, cazibe ve karizma sadece ‘güzel insan+güzel giysi’ formülü ile oluşmuyor.

- Şıklıkta ‘Yakışanı Giy’ yaklaşımını hep hatırlamalıyız. Vücut yapımızı, kilomuzu, boyumuzu ve ten rengimizi her zaman dikkate almalıyız.

Haberin Devamı

88. Oscar ‘Kırmızı Halı Dersleri-1’

- Vücudumuzu tanıyalım. Onun güzel taraflarını öne çıkarıp, güzelliğinden emin olmadığımız ne varsa kapatalım. Hem boynumuz, hem gerdanımız, hem bacağımız dekolte olmamalı. Unutmayalım en emniyetli dekolte omuz

dekoltesidir. Kilomuzdan emin değilsek ve dekolte istiyorsak, omuzları açıkta bırakan giysiler tercih etmeliyiz.

- ‘Çabasız Şıklık’, yani çok uğraşmadan şık olma imajını verebilirseniz en etkileyici kadın siz olursunuz. Başka bir deyişle; abartılı saç ve makyaj görünümü, gereğinden çok aksesuar kullanımı bizi asla şık, cazip ve havalı yapmaz.

- Küpemizin, kolyemizin boyları elbisemize uyumlu olduğu kadar vücut oranlarımıza da uyumlu olmalı.

88. Oscar ‘Kırmızı Halı Dersleri-1’

Kırmızı halı dersleri tabiî ki çook uzar gider. Bu yüzden haftaya, bize esin kaynağı olacak starlar ve kırmızı halı kıyafetleri ile birlikte derslerimize devam edeceğiz. Cinsel tacize dikkat çekmek için sahneye cinsel taciz mağdurları ile çıkan Lady Gaga’nın piyano çalarak orkestra eşliğinde söylediği ‘Till it Happens To You’ isimli parçayı gözlerimiz yaşlı dinledik. Ben bir daha, bir daha dinleyeceğim. Kalbine, sesine sağlık Lady Gaga.

Haberin Devamı

Hoşçakalın, sevgiyle kalın.

DİĞER YENİ YAZILAR