Hayatınızı kolaylaştıracak püf noktaları

Haberin Devamı

- Türk usulü kıymalı makarnaya bir üst lezzet kazandırmak için basit bir püf noktası. Kavrulmuş kıyma ve domates ile belki de biraz salça katarak yaptığınız sosa, süzülmüş makarnayı katarken makarnanın kaynama suyundan dört-beş kaşık ilave edin. Bu, yerken giderek kuruyan makarnanın dokusunu gevşeterek yeme zevkini arttırır.

- Şu yaz günlerinde hem parlak hem de yumuşak bir cilde sahip için doğal çare... Banyonuzda bir şişe sızma has zeytinyağı bulundurun. Durulanmadan önce bedeninize bundan sürüp üzerinden durulama suyu geçirin. Kurulanmadn beş on saniye bekleyin. Kurulanırken de havluyu teninize sadece değdirin. Böylece ıslaklığı alınmış yağı cildinizde bırakmış olursunuz. Bunu kış günleri de yapmamanız için hiç bir neden yok tabii...

- Zeytinyağının sağlıklı yönünden maksimum fayda elde etmek için: Pişirme sürecinde yağ miktarının yarısını kullanıp diğer yarısını yerken üzerine ekleyebilirsiniz. Çiğ yağ tüm özelliklerini pişmiş yağa göre daha fazla korur. Elde edeceğiniz daha saf bir lezzet de cabası..

- Camları su ile silmek her zaman tercihim. Böylelikle kıyıdaki köşedeki tozlar da alınmış olur. Suyun içine de ancak kovanın üzerinde birkaç köpük oluşacak kadar sabun ya da muadilini koyun. Fazla sabun camı kısa sürede bulanıklaştırır.

- Evinizi canlandırmak mı istiyorsunuz. Bunun için en pratik çare evinize renk katmak olur. Bunu yastık, aksesuar ve renkli mumlarla sağlayabilirsiniz. Varsa ahşap mobilyalarınızı da boyatarak onlara yeni ve canlı bir ruh getirebilmek işten bile değildir. Ya da bir duvarınızı farklı renge boyayarak...

- Mutfakta zaman kazanmaya önem verin. Bunun için yapacağınız işi kafanızda aşamalarına göre planlayın. Örneğin, kahve mi yapacaksınız, önce kahveyi ocağa koyun sonra tepsisini suyunu hazırlayın ama gözünüzü de cezveden ayırmayın.

-Tiryakiler için demlenmiş çabuk çay için babamın yöntemi! Çaydanlığın içine koyduğunuz su ancak demliğe koyacağınız kadar olursa kaynama süresinden kazanırsınız. Kaynar suyu demliğe boca ettikten sonra çaydanlığı da gereği kadar doldurun. Suyun kaynama süresinde çay da demlenmiş olur.

DİĞER YENİ YAZILAR