Derhal gitsin!..

Popstar yarışmasının finalistlerinden Bayhan'ın sabıkalı, üstelik cinayetten sabıkalı çıkması bomba gibi patladı

Haberin Devamı

Popstar yarışmasının finalistlerinden Bayhan'ın sabıkalı, üstelik cinayetten sabıkalı çıkması bomba gibi patladı. Ama asıl bomba, yapımcı firmada infilâk etti!... Yarışmanın yetkilileri şimdi kara kara ne yapacaklarını düşünü-yorlarmış ve gazetelere yaptıkları açıklamaya göre, ne yönde karar vereceklerini halka sormayı düşünüyorlarmış. Yani, "Kim popstar olsun?" sorusu gibi, "Bayhan yarışmada kalsın mı, gitsin mi" diye soracak, halkın verdiği yanıta göre davranacaklarmış... En son söylenmesi gerekeni hemen şimdi söyliyeyim: "Gitsin!.." Hem de hiç vakit geçirilmeden, öyle halka falan sorulmadan gitsin!..

Niye "gitsin" diyorum, anlatayım... Ama "gitmesin" diyeceklerin muhtemel argümanlarını bildiğimi belirterek başlayayım... "Gitmesin" diyenler, "sabıkalı bir kişinin, ömür boyu ceza çekmemesi gerektiğini; o kişinin önünün, sırf sabıkalı diye kesilmesinin doğru olmadığını" savunacaklardır. El-hak haklıdırlar da... Geçmişinde bir suç işlemiş ve bu suçunun cezasını çekmiş bir insanı, sonsuza dek cezalandırmak, ona iş vermemek, onun önünü kesmek, onu ebeddiyyen mahkûm etmek zaten insanlığa yakışmaz. Tamam... Doğru... Doğru da, burada durum farklı. Bayhan adlı bu sabıkalı, hem yarışma yetkililerinden ve hem de halktan, biri cinayet, tüm sabıkalarını gizledi. Niye gizledi peki? Gizledi çünkü bu yarışmanın galibi halkoyuyla belirlenecek. Kendisi de, sabıkalarının bilinmesi durumunda halkın ona oy vermeyeceğini biliyordu. İşte incelik burada...

Siz bir yapımcı olarak Bayhan'ı beğenirsiniz ve ona albüm yaparsınız; kimse size "niye bir cinayet sabıkalısıyla çalışıyorsun, niye onu meşhur ediyorsun?" diye soramaz. Üstelik yaptığınız bir anlamda "sevap"tır da... Netice itibariyle belki de kimsenin iş vermeye yanaşmayacağı bir gencin hayatının kararmasını önlemişsinizdir. Şarkıcı Doğuş'un da geçmişinde sabıkası vardı. Keşfedildi, yapımcı firma ona albümler çıkarttırdı; neden sonra sabıkası olduğu öğrenildi ama kimse aldırmadı. Doğuş yine şarkılarını söyledi, yine albümler çıkarttı, yine konserler verdi. Doğru olan da buydu zaten. Ama Bayhan'ın durumunda bir "halk oylaması" söz konusu. Yani, eğer o yarışmadan diskalifiye edilmezse, halkın oylarını almaya devam edecek... Bunun ne anlama geleceğini herhalde tahmin edersiniz... Bayhan oyları toplamaya devam ettikçe, çocuklar, gençler, "suç" kavramına daha yumuşak ve hatta belki de sempatiyle bakmaya başlayacak!.. "Sabıkalı olmak" belki de çekici hale gelecek... "Halktan aldığı oylarla" starlık merdivenlerini tırmanan Bayhan'ın durumunu değerlendirecek çocuk ve gençlerden bazıları belki de, onun yolunu izlemeye öykünecek... Bayhan onlar için bir örnek teşkil edecek.

İşte bunun için Bayhan yarışmadan gitsin... Hem de "gitsin mi, kalsın mı" diye halka sorulmadan, hiç vakit geçirilmeden gönderilsin... Gitsin ve kendine albüm çıkartacak bir yapımcı bulsun. Söz. O albümü ilk ben satın alacağım.

DİĞER YENİ YAZILAR