Gazete Vatan Logo

Yatların girişi 5 dakikaya indi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’yi Akdeniz’in en önemli yat turizm merkezlerinden biri haline getirme amacıyla bürokrasinin neredeyse sıfıra indirildiğini belirtti.

Yatların girişi 5 dakikaya indi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’yi Akdeniz’in en önemli yat turizm merkezlerinden biri haline getirme amacıyla bürokrasinin neredeyse sıfıra indirildiğini belirterek, “Yatlara Yapılacak Sağlık İşlemlerinin Yürütülmesine İlişkin İşbirliği Protokolü ile yatların ülkemize girişlerinde 1-1.5 gün süren sağlık işlemlerini 5 dakikaya indirdik” dedi. Arslan, 10 Nisan’dan itibaren sistemin kullanılmaya başlandığını aktardı.

Arslan, Türkiye’nin yat turizminde Akdeniz’in en uğrak merkezlerinden biri olması için önemli çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, Akdeniz çanağında 1 milyonun üzerinde yat bulunduğunu söyledi.

25 bin kapasite var

Yat turizminde aslan payını 1940’tan bu yana Fransa, İspanya ve İtalya’nın aldığını dile getiren Arslan, Türkiye’nin 2000’li yılların başına kadar yat limanlarına yönelik yatırımının çok sınırlı kalması sebebiyle yat turizminden aldığı payın çok düşük kaldığını ifade etti. Türkiye’nin 10 binin altında olan yat bağlama kapasitesinin, 61 yat limanında 24 bin 728’e yükseltildiğini anlatan Arslan, yat ve çekek yerlerinin sayısını ve niteliğini artıracak yatırımları sürdürdüklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Arslan, yeni yat limanı yerleri ve ilave kapasiteler göz önüne alınarak 2023’te yat bağlama kapasitesini 30 bine çıkarmayı planladıklarına işaret etti.