Gazete Vatan Logo

Yatırım mozaiği sunacak

Hatay, yatırımcı çekmek için Mipim fuarına gidiyor. Suriye’deki durumdan etkilenen şehirlerden biri olan Hatay fırsatlarını anlatacak. Hatay’ın en önemli projeleri müze-otel ve mozaiklerin sergilendiği arkeopark olacak.

Yatırım mozaiği sunacak

SURİYE’DEKİ savaştan etkilenen şehirlerden biri olan Hatay, yatırımcı ve turist çekmek için harekete geçti. Hatay Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda 15-18 Mart tarihlerinde Fransa’da düzenlenecek gayrimenkul fuarı Mipim’e katılıyor. Kentsel dönüşüm ve yatırım projelerinden oluşan 4 projeyle fuarda boy gösterecek olan Hatay, arkeolojik eserlerle dikkat çekmeyi hedefliyor.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, son 5 yıldır Suriye krizinin şehri her yönden etkilendiğini belirterek, artık bununla anılmak istemediklerini söyledi. Savaş, krizin ebediyyen devam etmeyeceğini belirterek, “Yerli-yabancı tüm yatırımcılara, uzun vadeli düşünmelerini, Hatay’daki fırsatları yakalamalarını tavsiye edeceğiz. Suriye’deki kriz sona erdiğinde Hatay olarak hazır olmalıyız” diye konuştu. Yatırımcıların en önemli yatırımlarını kriz zamanlarında yaptıklarını vurgulayan Savaş, “Bu zamanda yapılan yatırım belki yüzde 50 daha ucuza mal olacak” dedi.

Hazine’den arsa yok

Hatay’da çok ciddi turizm potansiyeli olduğunu dile getiren Savaş, Suriye krizi olmadan önce şehrin 360 bin turist ağırladığını hatırlattı. Savaş, şöyle konuştu: “Şehir, deniz turizmine çok uygun. 7 ilçemizin denize sınırı var. Ancak baktığınızda iki tane 3 yıldızlı otelimiz var. Ayrıca Amanos Dağları nedeniyle yayla turizmi mümkün. Kaplıcalar var, dokunduğunuz yerden tarihi eser çıkıyor. Bu alanlara yatırımcı çekmek istiyoruz.”

Haberin Devamı

Savaş, yatırımlarda kullanmak için Hazine’den arsa istediklerini belirterek, “Ancak cevap gelmiyor. Biz de belediye bütçesiyle arsa alıyoruz. 82 tane dosyamız var Hazine’de. Sadece 2 tanesine yanıt alabildik. Onlar için de araya vali bey girdi” dedi.

Teleferik projesi arkeopark oldu

LÜTFÜ Savaş, Mipim’e katılacakları projeleri şöyle anlattı:

- Dörtyol ilçemizde, 150 milyon doları bulan otel ve alışveriş merkezi bulunduran bir projemiz var. Her ikisi için de yabancı yatırımcı talebi şimdiden oluştu.

- Antakya merkezinde Haraparası kentsel dönüşüm alanımız var. Toplam yatırım bedeli 180 milyon doları aşan; eski hal ve eski otogarı da içine alan. Burası için de talepte bulunan yatırım grupları var.

Haberin Devamı

- Antakya merkezinde bir teleferik projemiz var. Alt istasyonunda dünyada eşine az rastlanır bir mozaik bulundu. Projeyi bir arkeopark haline getirdik. Bu proje, belediyemizce finanse edilecek.

- Bir de müze-otel projemiz var. Türkiye’de ilk kez böyle bir proje yapılıyor. Anıtlar Kurulu ilk etapta izin vermemişti ancak Yunanistan’da Akropolis’teki örneğini görünce izin çıktı. Oteli Hilton işletecek.