Gazete Vatan Logo

Yatalak bıraktılar bir de tehdit ettiler

3 yaşındaki Buğra’nın bademcik ameliyatında şahdamarı kesildi. 18 gün sonra kalbi durdu. 13 aydır yoğun bakımdaki Buğra için kök hücreyle kalkma ihtimali doğdu. Uygulama için Sağlık Bakanlığı onay verdi. İlk seans gerçekleşti, hastane ‘Bana dava açmazsanız para veririm’ dedi

Yatalak bıraktılar  bir de tehdit ettiler

Buğra Çapanoğlu 2,5 yaşındayken bademcikleri sebebiyle sık sık ateşleniyordu. Ailesi, tedavi için Pendik’te bulunan özel bir hastaneye gitti. Buğra 29 Aralık 2016 tarihinde bademcik ameliyatı oldu. Ameliyattan 4 gün sonra ateş, boğaz ağrısı ve beslenememe şikayetleri üzerine tekrar hastaneye yatırıldı. Pıhtı oluştuğu için damar yolu açılan Buğra tekrar taburcu edildi. 16 Ocak’ta ağız ve burnundan şiddetli kan geldi. Nabzı duran Buğra 3’üncü kez ameliyata alındı. Doktor damar çatlaması olduğunu söyledi. Ameliyatın ardından beyin ve zihinsel fonksiyonları kaybeden Buğra 13 aydır yoğun bakımda yatıyor.

Bakanlık onayladı

Yatalak durumda olduğu için fiziksel destek verilen Buğra’nın fizik tedavi sırasında bacağı kırıldı. Aspire edilirken dişleri söküldü. Ağız yoluyla beslenemeyen ve hızla kilo kaybeden Buğra 10 aydır midesine bağlanan hortumla besleniyor. Buğra için tüm umutlar tükendi derken Çapanoğlu ailesi kök hücreyle çocuklarının tekrar ayağa kalkma ihtimali olduğunu öğrendi. Sağlık Bakanlığı’na yapılan başvurudan 4 ay sonra olumlu cevap geldi.

Haberin Devamı

İmza yoksa para yok

Seansı 30 bin lira olan uygulamada Çapanoğlu ailesinin iddiasına göre ihmali olan hastane, onay alındıktan sonra maliyetin bir kısmını karşılayacağını söylemişti. Ancak hastane tedaviye 1 gün kala protokol imzalanmadığı takdirde ödeme yapmayacaklarını belirtti. Hastane yönetimi VATAN’a yaptığı açıklamada, “Ailenin bize ilerde dava açmasını engelleyecek bir protokol imzalayarak kendimizi güvence altına almak istedik ama kabul etmediler. Protokol imzalanmadığı takdirde ödeme yapılmayacak’ dedi.

‘Tedavi yarım kalacak’

Çapanoğlu ailesi ise yakınlardan topladıkları parayla ilk seans ücretini karşıladı. Bundan sonraki seansları karşılayacak güçleri olmayan aile şunları söyledi: Bizden şikayetlerimizi geri çekmemiz yönünde bir imza vermemizi istediler. İhmalleri var. Yapılan soruşturmalarda yetkililer bir kez bile Buğra’yı görmeden hastanenin hazırladığı raporlarla karar verdi. Bunun üstünü örtmek için bizi tedaviye destek vermemekle korkutuyorlar. Basit bir bademcik ameliyatında ihmal yüzünden Buğra’nın hayatı karardı. Şimdi son umudumuzu da para yüzünden kaybediyoruz. Yetkililer sesimizi duysun.

Haberin Devamı