Gazete Vatan Logo

Yatağında uyurken üstüne duvar çöktü

Yüksekova’da 11 ay önce bir inşaata mikserle beton dökülürken, yan binada çöken daire duvarının ve harcın altında kalan öğretmen Kumru Konak, yatağa bağımlı kaldı.

Vahim olay, geçen yıl 8 Haziran’da Hakkari Yüksekova’daki Hacı Ömer Sabancı Caddesi’nde meydana geldi. Bir inşaatın 4’üncü katında süren beton dökme çalışması sırasında, yandaki binanın duvarı çöktü. Evinde uyurken çöken duvar ve üzerine dökülen harcın altında kalan Türk dili edebiyatı öğretmeni Kumru Konak ağır yaralandı. İşçilerin yardımıyla duvarın ve harcın altından çıkarılan Konak, 8.5 ay yoğun bakımda kaldı.
‘Yurt dışına gitmeli’
Bir süre önce taburcu edilip, İzmir’deki evine götürülen kadın öğretmen, yatağa bağımlı kaldı. Kardeşinin sağlığına kavuşması için yurt dışına gönderilmesi gerektiğini söyleyen ağabey Ali Ekber Konak, farklı hastanelerin farklı raporlar verdiğini öne sürdü. Kardeşinin nörolojik ve fizik tedavi için bir an önce yurt dışına gönderilmesi için yetkililerden yardım istedi. Kardeşinin 11 aydır acı çektiğini, mamayla mideden beslendiğini anlatan ağabey Ali Ekber Konak, “Bizi görmüyor sadece duyduğunu tahmin ediyoruz. Almanya’daki klinik doktorları tedavisini yapabileceklerini söylüyorlar. Eğer Almanya’da tedavisi mümkünse yolumuzu açsınlar götürelim” diye konuştu.
Henüz bir yıllık öğretmendi
Kumru Konak, bu korkunç kaza başına geldiğinde daha bir yıllık öğretmendi. Abisi Ali Ekber Konak, aradan 11 ay geçmesine rağmen hâlâ sorumluların yargılanacağı davanın başlamadığını söyledi.

Haberin Devamı