Gazete Vatan Logo

Yassıada turizm merkezi olacak

BAŞBAKAN Erdoğan’ın,”yaslı ada” olmaktan çıkacak müjdesi çerçevesinde Yassıada’nın turizm yatırımlarıyla desteklenmiş bir demokrasi müzesi haline getirilmesi planlanıyor. AK Parti’nin 2023 vizyonu ve seçime yönelik İstanbul için hazırladığı proje için Kültür ve Turizm Bakanlığı geçen yıl harekete geçti, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın denetimindeki adanın tasarruf hakkının “turizm amaçlı” değerlendirilmek üzere kendisine devredilmesini istedi. Erdoğan, önceki gün Adnan Menderes’in memleketi Aydın’da, Yassıada’yla ilgili müjdesini şöyle açıkladı: “O Yassıada var ya o Yassı’yı AK Parti olarak ustalık dönemimizde ‘Yaslı Ada’ olmaktan çıkarıyoruz. Şu anda proje çalışmalarımız bitti. Kültür Turizm Bakanlığı’na burayı devretmek suretiyle yeni bir süreç baylayacak. Orası artık barışa, özgürlüklere, demokrasiye özlemi olan, düşüncesini, fikrini, inancını sergileyenlerin el ele olacağı bir ada haleni geliyor.”
Detayları önümüzdeki hafta netleşecek proje konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2010 yılı Ocak ayında harekete geçti. Maliye Bakanlığı’na başvuran Kültür ve Turizm Bakanlığı, Menderes ve arkadaşlarının asılmasının ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na devredilen, askeri denetimde olan adanın “Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde, turizm amaçlı değerlendirilmek üzere Yassıada’nın tasarruf hakkının kendisine devredilmesini istedi.

Menderes: Kalpleri fethetti

Aydın Menderes, Erdoğan‘ın Aydın konuşmasında 27 Mayıs ve babası Adnan Menderesi ile igili açıklamalarından son derece memnuniyet duyduğunu söyledi ve şöyle konuştu: “Sayın Başbakan’ın 27 Mayıs günü Aydın’a gitmesi nedeniyle Adnan Menderes’in oğlu olarak eşim ve kendim adına kendisine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Sayın Erdoğan kalpleri fethetmiştir.”

Haberin Devamı