Gazete Vatan Logo

Yaşlılık cinsel isteği artırıyor

50-60 yaş arası erkekler, 30-40 yaş arası erkeklerden daha istekli. Gençler sadece cinsel fantezi ve seks oyunlarında "yaşlıları' geçti

Aamerikalı ve Norveçli bilim adamları tarafından yürütülen ortak bir araştırmanın sonuçları, yaşlılığın cinsel isteği öldürmediğini, aksine daha da artırdığını ortaya çıkardı.

Bergen Üniversitesi ve Harvard Tıp Okulu'nun gerçekleştirdiği araştırmada, 50 ila 60 yaş arası erkeklerin cinsel isteklerinin 30-40 arası erkeklerden çok daha fazla olduğunu ve yaşlanmanın cinsellikte kalite düşüşüne yol açmadığı belirlendi.

GENÇLER, CİNSEL YAŞAMDA "OYUNLARI' DAHA ÇOK SEVİYOR
'British Journal of Urology' adlı İngiliz tıp dergisinde de yayımlanan araştırmaya katılan bin 185 kişiye, 'Cinsel hayatınızdan memnun musunuz?' sorusu soruldu. Bu soruya, yaşça daha büyük olan erkekler gençlerden daha fazla 'Evet' yanıtı verdi. Ankette yer alan, 'Cinsel yaşantınızı 0 ila 4 arası bir notla değerlendirin' şeklindeki ifade karşısında 50 yaş ve üstü erkekler ortalama 2.77 not verirken bu değer, 40 yaşlarındaki erkeklerde 2.71'e, 20 ila 30 yaş arasında ise 2.55'e düştü.

Araştırmada gençler, yaşlıları sadece çok az farkla cinsel fantezi ve oyunlarda geçmeyi başardı. 20 yaşlarındaki gençler, 'Cinsel yaşamda oyunları çok seviyoruz' ifadesine 4 üzerinden 2.79 'Evet' oyu verirken, 50 yaş üzerindeki erkekler ise bu soruya 2.14 oy verdi.

46-66 YAŞ ARASI ERKEKLER HAFTADA 1'DEN FAZLA KEZ İLİŞKİYE GİRİYOR
Bu arada, ünlü Amerikan sağlık araştırma şirketi Kaiser tarafından yapılan diğer bir araştırmada ise, 46 ila 66 yaş arası erkeklerin yüzde 95'nin haftada 1'den fazla cinsel ilişkiye girdiği ve hayatlarından çok memnun olduğu ortaya çıktı.

Kaiser şirketinin araştırmasına göre yaş ilerledikçe erkekler, cinsel yönden, kadınlardan daha fazla aktif ve istekli oluyor. Araştırmaya katılan 60 yaş üstü erkeklerin yüzde 63'ü, cinsel açıdan halen kendisini aktif olarak gördüğünü açıklarken bu oran kadınlarda yüzde 30'a düşüyor.

Araştırmaya katılan 65 yaş üstü 658 kadın ve 452 erkek, gençken cinsel yönden aktif olan insanların yaşlandıklarında da aktif olmaya devam ettiğini belirterek, "Genç yaşta neyseniz, yaşlılıkta da o olursunuz" yorumunu yaptı.

Haberin Devamı