Gazete Vatan Logo

Yaşar’da Viking Kağıt muamması

“Kağıttan çıkmak istiyoruz. Viking’in satışı için Danimarkalı ve Finlandiyalı gruplarla görüşüyoruz”

Yaşar Holding’in yeni CEO’su İdil Yiğitbaşı’nın “Hiçbir iştirakimizi satmayacağız” açıklamasından 1 hafta sonra Onursal Başkan Selçuk Yaşar, “Kağıttan çıkmak istiyoruz. Viking’in satışı için Danimarkalı ve Finlandiyalı gruplarla görüşüyoruz” dedi

Geçtiğimiz hafta Çeşme’de ilk kez basınla biraraya gelen Yaşar Holding’in yeni CEO’su İdil Yiğitbaşı, “Hiçbir iştirakimizi satmayacağız” derken bir hafta sonra babası Selçuk Yaşar, “Kağıttan çıkmayı planlıyoruz. Viking Kağıt’ın satışı için Danimarkalı ve Finlandiyalı gruplarla görüşüyoruz” açıklamasını yaptı.

Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, Holding’de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin Feyhan Kalpaklıoğlu’ndan İdil Yiğitbaşı’na geçmesi ve yönetim kurulundaki değişiklerle gruba dinamizm geldiğini söyledi. Üst yönetimde yaş ortalamasının 70’lerdeyken son dönemdeki görev değişikliğiyle 50’lere indiğini, kendisinin yönetimin dışında kalma kararının devam ettiğini söyleyen Yaşar, “Üst yönetimdeki bu değişiklikle daha da gençleştik, gruba bir dinamizm geldi” dedi.

Selçuk Yaşar, grup olarak su, gıda ve boyada büyüme planlarının bulunduğunu, bu kapsamda kağıttan ise çıkmayı planladıklarını bildirdi. Viking Kağıt’taki hisselerin satışı için bazı gruplarla görüşme içinde olduklarını belirten Yaşar, Danimarkalı ve Finlandiyalı gruplarla görüştüklerini ifade etti.

Mini hindi üretimi

Yaşar, İzmir’in Bornova ilçesinde yer alan eski DYO Fabrikası arazisiyle ilgili de bir dizi görüşme yaptıklarını söyledi. Fabrika arazisinin 136 dönüm olduğunu ve çok yakınında büyük alışveriş merkezleri ve konut projelerinin bulunduğunu kaydeden Yaşar, araziyle birkaç grubun ilgilendiğini dile getirdi. Yaşar, arazinin 150 milyon dolar değerinde olduğunu belirterek, “Bu konudaki görüşmeleri ben yürütüyorum. Suudi Arabistanlılar ve Bauhaus grubuyla görüşüyoruz. 3 ayda netleşir” dedi.

Gıda sektöründe ise yeni bir hindi türüyle atılım yapmayı hedeflediklerini anlatan Yaşar, tavuk etiyle rekabet edebilecek daha küçük boyutlarda yeni bir tür hindi üretimine başlayacaklarını ifade etti. Beyaz hindiyi Türkiye’ye ilk getiren kişi olduğunu, şu anda hindi etinin büyük bir sektör haline geldiğini ifade eden Yaşar, “Şimdi mini hindi çıkarıyoruz. Büyük bir olay olacak. Tavuktan yaklaşık bir kilogram ağır, fiyatı da 1 TL daha yüksek. Tüketicinin ilgisini çekeceğini düşünüyoruz. Üretimini Seferihisar’daki Hedef Çiftliği’nde yapacağız” dedi.

Türkiye’nin ilk kağıt fabrikası olma özelliğini taşıyan Viking Kağıt’ın satışı için 2001 yılında Hollandalı SCA Mölnlycke Holding ile görüşme yapılmış ancak satış gerçekleşmemişti.

Ağlamayı seven milletiz ama karamsar değilim

Ekonomİk krizle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Selçuk Yaşar, krize rağmen Türkiye ekonomisinin mevcut durumunu çok kötü görmediğini söyledi. Kendisinin “karamsarlar” tarafında olmadığını belirten Yaşar, “krizin teğet mi geçtiği” yorumlarıyla ilgili bir soruya, “Genelde öyle. Ağlamayı seven milletiz, ama ben o kadar kötü görmüyorum. Karamsar değilim. Şu anki yönetimin ekonomiden anladığı inancındayım” diye konuştu. Grubun krize rağmen iyi bir durumda olduğunu, boya ve gıdada başarı sağlandığını belirten Yaşar, grubun toplam çalışan sayısının 7 bin olduğunu ve bunda bir azalma olmadığını söyledi.

Haberin Devamı