Gazete Vatan Logo

Zultanit Taşı Özellikleri Nelerdir? Zultanit Taşının En Bilinen Faydaları...

Zultanit taşı, son senelerde popülerliği artan değerli taşlardan biridir. Sadece Türkiye'nin Muğla şehrinde ve Milas yakınlarında çıkarılan zultanit taşı ülkemizde ve dünyada marka haline gelmiştir.

Zultanit Taşı Özellikleri Nelerdir? Zultanit Taşının En Bilinen Faydaları...

Zultanit ya da zultanite olarak da bilinen değerli taş yalnızca ülkemizde çıkmaktadır ve bu nedenle de marka halini almıştır. Renk değiştirme özelliğine sahip olan zultanit taşı madencilik alanında diaspor olarak da bilinir. 2005 senesinden beri Muğla'nın Milas ilçesinde çıkarılmaya başlanmış olan zultanit taşına bu isim sultan sözcüğünden esinlenerek verilmiştir.

Günümüzde tescilli bir marka olarak hizmet veren zultanit tüm dünyaya da ihraç edilmektedir. Zultanit taşının sertlik derecesi 6,5 ile 7 arasındadır ve çıkarılması için keskiden yardım alınır. Rengi ışığa göre değişir ve genellikle pembe, yeşil ve kahverengi renklerinde olur. En çok süs eşyalarında ve takılarda kullanılır.

Zultanit Taşının En Bilinen Faydaları...

Zultanit taşı kas gerginliğini azaltır ve ağrıların da hafiflemesini sağlar. Kramplara faydalı olan zultanit taşı vücudun elektriğini alma özelliğine de sahiptir. Kalp ve boğaz hastalıkları için de şifalı olan zultanit taşı zihni berraklaştırır ve zihin açıklığına da yardım eder. Çakraları açan zultanit taşı kaygı ve endişe gibi olumsuz durumları da uzaklaştırır.

Haberin Devamı

Kişinin daha iyi iletişim kurmasını ve daha uyumlu olmasını sağlayan zultanit taşı sadakati ve güveni de artırır. Negatif enerjiyi emen ve bu enerjiyi pozitife çeviren zultanit taşı dikkat dağınıklığına da iyi gelir. Zultanit taşını üzerinde taşıyan kişilerin daha cesaretli ve inançlı oldukları da bilinir. 

Zultanit Taşı Nasıl Kullanılır?

Zultanit taşını kullanmak isteyen kişiler aksesuar olarak kullanabilir ve şıklığını taçlandırabilir. Zultanit taşı takıların yanı sıra dekoratif eşyalarda ve aksesuarlarda da kullanılır. Işıltılı görünümü sayesinde her kombine yakışır ve tüm aksesuarlarda da dikkat çekici bir hal alır.

Canlı renklerden hoşlanan kişilerin en sevdiği taşlardan biri olan zultanit taşı sadece ülkemizde çıkarılır ve bu nedenle de değerlidir. Zultanit taşının ağrıları azalttığı ve kas gerginliğini de giderdiği bilinmektedir. Topraklama etkisi olan bir taş olduğundan vücudu elektriksel açıdan da rahatlatmaktadır.

Haberin Devamı

Zultanit Taşı Fiyatları

Doğal taşların orijinal olup olmadıklarını anlamak için fiyat araştırması yapmak gerekebilir. Çünkü doğal taşlar değerlidir ve çok ucuz olmaz. Bu nedenle doğal taşları tek fiyat üzerinden değerlendirmek de bir kriter olmaz. Taşın yapısındaki kusurlar, baloncuk oluşumu ve sertlik derecesi de fiyatı etkileyebilir. Diğer yandan taşın büyüklüğü de fiyatı belirleyebilir.