Gazete Vatan Logo

Zindaşti cinayetinde 14 gözaltı!

Eylül 2014’de uyuşturucu kaçakçılığında ihbarcı olarak adı geçen Nacif Şerifi Zindaşti’nin aracına yönelik saldırıda Zindaşti’nin 19 yaşındaki kızı Arzu Zindaşti ve şoförü yaşamını yitirmişti. Zindaşti daha sonra yaptığı açıklamada hedefin kendisi olduğunu söylemişti. Bu soruşturma kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü önceki gün 30 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda 3’ü kadın 14 kişi gözaltına alındı. Düzenlenen operasyonda ünlü uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya’nın bir dönem sağ kolu olduğu iddia edilen İranlı Ali G.(63) ve yine Çetinkaya’nın önemli adamlarından Nizamettin Y.(56)’de gözaltına alındı.

110 kilo eroin

Ali G. ile Nizamettin Y., İstanbul polisince 2004 yılında Urfi Çetinkaya’ya düzenlenen ‘Okyanus Operasyonu’nda’ gözaltına alınmışlar. Ali G.’nin Çetinkaya’ya ait 110 kilo eroini İran’dan Hollanda’ya götürmeye çalışırken yakalandığı ortaya çıkmıştı. Gözaltına alınanlar arasında Zindaşti saldırısını organize edenler ve tetikçilerinde yer aldığı öğrenildi. Olayla ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında polisin kamera görüntülerinden yola çıkarak önce tetikçilerin kullandığı aracı tespit ettikleri belirtildi. Polisin bu bağlantıları araştırarak isimleri tespit ettiği ve operasyon için düğmeye bastığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Büyük hesaplaşma

Zindaşti’ye yönelik düzenlenen saldırı, Türkiye-Hollanda ve Panama üçgeninde gerçekleşen uyuşturucu baronların çatışmalarının ilk ayağı olduğu belirtiliyor. Yüklü miktarda uyuşturucuların yakalanmasının ardından ortaya çıkan hesaplaşmalar da 7’si İstanbul’da olmak üzere toplam 15 kişi öldürüldü. 26 Eylül 2014’de Zindaşti’ye yönelik saldırının arkasından 22 Aralık 2014’de Küçükçekmece’de Sarallar Grubu’ndan iki kişi öldürüldü. Bu cinayetten 2 gün sonra uyuşturucu baronlarından Ali Ekber Akgün İstinye’de Bentley aracında saldırıya uğradı. Polis bu olayla ilgili çalışma başlatırken, aynı günün akşamı yeraltı dünyasının isimlerinden Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin, Nişantaşı’nda silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda Şahin ve koruması öldürüldü.

Haberin Devamı