Gazete Vatan Logo

Yılın en iyi filmleri 5 liraya

Sinema yazarlarının seçtiği 2009 yılının en iyi 10 yabancı filmi bugünden itibaren Beyoğlu Sineması'nda gösteriliyor. 24 Haziran'a kadar sürecek etkinlikte tüm film ve seanslar 5 lira

Yaz aylarının vezgeçilmez sinema etkinliği Beyoğlu Sineması’ndaki SİYAD’ın Seçtikleri programı bugün başlıyor. Beyoğlu’nun ‘sinemasızlaştırılması’na karşı tepkilerini her fırsatta dile getiren ve zor koşullarda yaşamını sürdürmeye çalışan Beyoğlu Sineması’nı desteklediğini bu vesileyle bir kez daha gösteren Sinema Yazarları Derneği’nin (SİYAD) ‘2009’un en iyi yabancı filmleri’ seçkisinin ilk 10’unda yer alan filmlerin gösterileceği etkinliğin bilet fiyatları da 5 lira olarak belirlendi.

Etkinliğin ilk filmi SİYAD seçkisinin ilk sırasında yer alan ‘Açlık’ (Hunger). İrlanda Kurtuluş Örgütü İRA’nın liderlerinden Bobby Sands’in cezaevindeki açlık grevi direnişini anlatan ‘Açlık’, bugün 12.15 14.30 16.45 19.00 21.15 seanslarında izlenebilir. SİYAD Başkanı Murat Özer, Steve McQueen’in yönettiği ‘Açlık’la ilgili Sabah Pazar’a yazdığı yazıda “Ey seyirci! Özcan Alper’in ‘Sonbahar’ına gösterdiğin ilgiyi Açlık’tan esirgemeseydin keşke. Açlık’ın bittiği yerde Sonbahar başlıyor zira. Özcan’ın filminin sana yaşattıklarından aşağı kalmadığını göreceksin izlediğinde” ifadelerine yer vermişti.

Cumartesi gününün programında, birer mülteci gibi dünyaya sığınan uzaylıların hikayesini anlatan ve dünyayı istila eden uzaylılar klişesini tersyüz eden Neill Blomkamp’ın yönettiği sıradışı bilimkurgu ‘Yasak Bölge (District 9) var.

Pazar günü, 2.73 milyar dolarla tüm zamanların en çok hasılat elde eden filmi rekorunu açık ara elinde bulunduran ‘Avatar’la devam edecek SİYAD’ın Seçtikleri programında gösterilecek diğer filmler ‘Şampiyon’ (The Wrestler), ‘Milk’, ‘Okuyucu’ (The Reader), ‘Son Veda’ (Okuribito), ‘Milyoner’ (Slumdog Millionaire), ‘Kapitalizm: Bir Aşk Hikayesi’ (Capitalism: A Love Story), ‘Küçük Deniz Kızı Ponyo’ (Ponyo on the Cliff by the Sea) olarak sıralanıyor. Geçen yıl yaşamını yitiren Zeki Ökten’in anısına gerçekleştirilen etkinlik, 24 Haziran’a kadar sürecek. İnternet adresi: http://www.beyoglusinemasi.com.tr/fest.
php ?id=33

Haberin Devamı