Gazete Vatan Logo

Yılbaşı menüsü! Çorbadan tatlıya yılbaşı gecesi için nefis yemek tarifleri ve leziz evde yılbaşı yemek menüsü 2022…

Yılbaşına sayılı gün kala, yeni yılı evde karşılayacaklar menü araştırmasına başladı. Evde sevdikleriyle, akrabalarıyla, arkadaşlarıyla yeni yılı kutlayacaklar güne özel menü oluşturmak için arama motorlarına yöneldi. Çorbadan tatlıya, mükellef yılbaşı menüsü için tariflerimize göz altın! İşte Evde yılbaşı menüsü…

Yılbaşı menüsü! Çorbadan tatlıya yılbaşı gecesi için nefis yemek tarifleri ve leziz evde yılbaşı yemek menüsü 2022…

Yeni yıl umuttur. Yılı bitirip, yeni yıla merhaba derken onu karşılamak için özel hazırlıklar yapılır. Yeni yıla özel kombin, makyaj, saç derken özel menü hazırlığı da olmazsa olmazımızdır. Sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz bu gece, özenle sofralar hazırlar ve lezzetli yemekler yapılır. İşte Çorbadan tatlıya yılbaşı gecesi için nefis yemek tarifleri ve leziz yılbaşı menüsü 2022…

EVDE YILBAŞI MENÜSÜ

ÇORBA

Köz biber çorbası tarifi


Kırmızı salçalık biberlerle yapılan köz biber çorbası, hem farklı bir lezzet arayanlar hem de alışılmışın tatların dışına çıkmadan sıcacık mis gibi bir çorbayla yılbaşı menüsüne giriş yapacak.

Malzemeler ve yapımı

5 kırmızı biber

2 domates

1 soğan

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı tereyağı

2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

4-5 su bardağı sıcak su

Tuz

Karabiber

Üzeri için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Nane

Kırmızı biberleri fırında veya tavada közleyin. Kabuklarını soyup doğrayın. Domatesleri ve sarımsakları rendeleyin. Tereyağını tavada eritin ve içine zeytinyağını ekleyip kızdırın. Yemeklik doğradığınız soğanları yağda pembeleşene kadar kavurun. Unu da ekleyip kavurmaya devam edin. Rendelediğiniz domates ve sarımsakları ekleyip kaynayana kadar pişirin. Kırmızı biberleri ve sıcak suyu da ekleyip biberler yumuşayana kadar pişirin. Çorbayı blenderdan geçirip tuz ve karabiber ile tatlandırın. Zeytinyağını küçük bir tavada ısıtıp içine naneyi ekleyin. Naneli yağı çorbanın üzerine gezdirip sıcak sıcak servis yapın.

Haberin Devamı

FIRINDA SEBZELİ TAVUK

Fırında sebzeli bütün tavuk malzemeleri ve yapılışı


1 adet bütün tavuk
1-2 adet havuç
1 adet kırmızı soğan
30 g tereyağı
1 çay bardağı kayısı marmeladı
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nar ekşisi

Baharatlı karışım için

1 dal taze biberiye
1 dal kuru adaçayı
1 çay yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal
1/2 bardak sızma zeytinyağı

Yapılışı

Havucu, kabuğunu soyduğunuz soğanları irice doğrayıp fırın tepsisine yayın. Taze biberiyeyi, adaçayını, tuzu, tane karabiberleri, zerdeçalı ve sızma zeytinyağını havanda ezerek krem haline getirin. Hazırladığınız karışımı tavuğun içine ve dış tarafına elinizle yedirerek sürün. Bütün tavuk etini sebze ile yaydığınız tepsiye aktarın.

Haberin Devamı

180 dereceye ayarlı fırında, 50 - 60 dakika pişirin. Pişme sırasında arada tepsinin içinde biriken yağı etin üzerine dökün. Tavuk etipişince üzerine sürmek için oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ile marmeladı karıştırın. Bu karışımı tavuk etinin her tarafına sürün. Tekrar sıcak fırına verin. 10 - 15 dakika daha pişirin. Tavuk eti pişince ve üzeri kızarınca fırından alın.

Tepsinin içindeki suyu süzerek tavuk suyunu ayırın. Tavuk suyu ile tepsideki sebzelerinizi bir sos tenceresine alın. Unu ve 1 tatlı kaşığı kadar tuzu ekleyin. Orta ateşte 15 dakika kaynatın. En son nar ekşisini ekleyin. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Tavuğunuzun yanında servis yapacağınız sebzeli sosunuz hazırdır. Afiyet olsun.

SALATA

Şuba Salatası (Shuba Salatası) malzemeleri ve yapılışı


6 orta boy patates
3 tane havuç
4 tane kırmızı pancar
Mayonez
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
Tuz, karabiber
Ceviz
Turşu

Haberin Devamı

Patates, havuç, pancar haşlanır yalnız patatesi çok haşlamayın. Haşlandıktan sonra patates, havuç, pancar rendelenir. Maydanoz, dereotu doğranır. Patatese tuz ve karabiber döküp karıştırılır. İsterseniz her kata tuz ve karabiber kullanabilirsiniz. Kelepçeli kalıba patatesin yarısı alınıp yayarak düzeltilir. Mayonezden biraz sürülür ve bu işlemden sonra havucun yarısı alınır, patatesin üstüne güzelce yayılır ve tekrar mayonezden sürülür. Yeşillikler havucun üzerine alınır ve yayılır. Pancarın bir bölümü yeşilliklerin üzerinde alınır ve üstüne mayonez sürülür ve tekrar yeşillik dökülür ardından kornişon turşu ufak ufak doğranarak yeşilliklerin üstüne alınır.

Tekrar patatesten başlayarak aynı işlem uygulanır. En son katı kalan pancarla kapatılır. Üzerini ise istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Kelepçeli kalıbı streçle kapatıp buzdolabında 5 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

TATLI

Browni malzemeleri ve yapılışı

Haberin Devamı


4 adet yumurta

1 kahve fincanı sıvıyağ

2 nescafe fincanı pudra şekeri

Bir buçuk kahve fincanı süt

1 paket vanilya

1 su bardağı kakao

1 paket margarin

1 paket kekun

1 paket kabartma tozu

Yarım çay kaşığı karbonat

2 su bardağı un

1 su bardağı kıyılmış ceviz

Yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri, süt, vanilya ve kakaoyu mikserle çırpın. Karışımdan 1 su bardağı alıp, kenara ayırın. Ayrı bir yerde margarin, kekun, kabartma tozu, karbonat, un ve cevizi karıştırın. Üzerine, yumurtalı karışımı ekleyip mikserle çırpmaya devam edin. Kalıbı unlayıp, karışımı kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, kontrol ederek pişirin. Keki fırından alıp, ılınmaya bırakın. Ilındığında, kekin üzerinde delikler açın. Kenara ayırdığınız 1 su bardağı kakaolu karışımı deliklerden içeriye dökün. Dilediğiniz şekilde süsleyip, servis yapın.