Gazete Vatan Logo

Yarışan garson anne-kızı ezdi

İzmir’in Güzelbahçe ilçesi 60’ncı Yıl Anadolu Lisesi otobüs durağı önünde önceki gün saat 09.00 sıralarında meydana gelen kazada İzmir’den Seferihisar’a yönüne giden Raşit Özerdem (30) otomobiliyle, önünde giden Olcay Tok’un (26) kullandığı otomobili geçmek istedi. Direksiyon hakimiyetini kaybettiği öne sürülen Özerdem, otomobiliyle önce Olcay Tok’un kullandığı otomobile ardından da otobüs durağında bekleyen 4 çocuk annesi Fatma Bulanık ile kızı Seferihisar Asil Nadir Çok Programlı Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Yağmur Bulanık’a çarptı. Özerdem’in otomobili savrulup, deniz kenarındaki refüjü aşarak güçlükle durdu.

Sağlık görevlileri, Fatma Bulanık’ın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Ağır yaralanan kızı Yağmur Bulanık ise ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilen Yağmur Bulanık, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

İkisi tutuklandı

Hafif yaralanan üç otomobilin sürücüleri ise tedavilerinin ardından taburcu edildi. Gözaltına alınan sürücülerden, Olcay Tok’un 1.07 promil alkollü olduğu, kazaya neden olduğu belirtilen Raşit Özerdem ile diğer sürücü Şahin’in ise alkolsüz olduğu anlaşıldı. Şahin serbest bırakılırken Tok ile Özerdem adliyeye sevk edildi. Tok ve Özerdem çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Haberin Devamı

Kazada hayatını kaybeden Fatma Bulanık ile Yağmur Bulanık’ın yakınları, Güzelbahçe’deki bir restoranda çalışan garson Raşit Özerdem ile aynı restoranda aşçılık yapan Olcay Tok’un sabah işe gitmek üzere yola çıktıkları, yolda karşılaşınca da birbirleriyle yarıştıkları öne sürüldü. Kazanın da Özerdem’in, Tok’u geçmek isterken meydana geldiği iddia edildi.

Önce araca sonra durağa

İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde, Raşit Özerdem’in kullandığı otomobil önce araca sonra otobüs durağında bekleyen 58 yaşındaki Fatma Bulanık ile kızı 16 yaşındaki Yağmur Bulanık’a çarparak ölümlerine neden oldu. Özerdem’in çalıştığı restorandaki garsonla yarıştıkları ileri sürüldü.