Gazete Vatan Logo

Vanlılar'ı kızdırdı

Ankara’nın yeni logosuna Van’dan tepki geldi

Ankara’nın yeni logosuna Van’dan tepki geldi: O kediler Ankara’da doğmuş olsalar dahi babaları kesinlikle Van Kedisi’dir!

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kandaşoğlu “O kedi bizim kedimiz. Yanlışlık düzeltilsin” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince kabul edilen “Gülen Ankara Kedisi” logosuna Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu’dan itiraz geldi. Kandaşoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in masa üzerine bıraktığı yavru Van kedilerini, Ankara Kedisi olarak tanıtmasının yanlış olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek, iki gündür Ankara’nın yeni logosu olan kedilerle ilgili açıklama yapıyor. ’Ankara Kedisi beyazdır, bir gözü mavi, bir gözü sarıdır’diyor. Sayın Belediye Başkanımız bu açıklamalarında çok ciddi hata yapmıştır. Basının önüne çıkarılan kediler Van Kedisi’dir. O kediler Ankara’da doğmuş olsalar dahi babaları kesinlikle Van Kedisi’dir. Sayın Gökçek’in açıklamalarından sonra Van halkında ciddi bir rahatsızlık oldu.” Kandaşoğlu, 1995 yılında Ankara Altınpark Expo-Center’da düzenlenen Pat’95 Uluslararası Ev Hayvanları Fuarı’na Van kedileri ile katılan Van Kedisi Araştırma Merkezi Müdürlüğüne, Belediye Başkanı Gökçek imzasıyla teşekkür belgesi verildiğini anımsatarak, “O zaman bu belgeyi neden verdiniz? Bunu anlamak mümkün değil” dedi.

Haberin Devamı