Gazete Vatan Logo

Uyumak için çıktığı sandalı batırdı!

Badem, uyumak için çıkmak istediği ’Safa’ adlı bir balıkçı sandalını batırdı

MUĞLA’nın Marmaris İlçesi Karacasöğüt mevkiinde uzun süre yaban hayatına hazırlandıktan sonra doğal hayata salınan Akdeniz foku ’Badem’, Kızkumu ile dünyaca ünlenen Orhaniye Köyü’nde uyumak için çıkmak istediği ’Safa’ adlı bir balıkçı sandalını batırdı. ’Badem’, daha sonra Mehmet Şengül’e ait ’Orkinos’ adlı teknede uyudu.

5 Aralık 2006 tarihinde İzmir’in Foça İlçesi’nde rehabilite edildikten sonra Gökova Körfezi’ne salındığı 28 Nisan 2007 tarihinden bu yana, insanları ısırması, balık çiftliklerine zarar vermesi ve son olarak da insanların zarar vermesiyle özellikle yaz aylarında zorunlu olarak 50 metrekarelik özel havuzda tutulan ’Badem’, geçen yıl 10 Ekim’de doğal hayata bırakıldı. Bir yıl boyunca Datça ve çevresi ile Yunan adaları Sömbeki (Simi) ve Rodos çevresinde dolaştıktan sonra tekrar Marmaris’e dönen ’Badem’, şimdi de Orhaniye Köyü’nü mesken tuttu.

Kızkumu ile dünyaca ünlenen köyde uyumak için çıktığı ’Safa’ adlı 7 metrelik bir balıkçı sandalını batıran ’Badem’, daha sonra Orhaniyeli Mehmet Şengül’e ait ’Orkinos’ adlı büyük tekneye çıkarak uyudu.

Haberin Devamı