Gazete Vatan Logo

Umut ile ilgili sözler... Umut etmekle ilgili anlamlı ve güzel sözler

Umut gelecek için kullanılan bir ihtimali barındırır. Umut, bir beklentidir. Ümidi ifade eder. Umut , kişinin hayatındaki veya genel olarak dünyadaki olaylar ve koşullarla ilgili olarak olumlu sonuçlar beklentisine dayanan iyimser bir ruh halidir. Biz de Umut etmekle ilgili anlamlı ve güzel sözleri sizin için derledik.

Umut ile ilgili sözler... Umut etmekle ilgili anlamlı ve güzel sözler

Ummak fiilinden türetilen umut, Türkiye'de erkek çocuklarına verilen en güzel isimlerden biridir. Ümit, reca, emel ve beklenti kelimeleri umut ile eş anlamlıdır. Bu sözcük, ilk defa, İnce Mehmed kitaplarıyla tanınan Yaşar Kemal tarafından kullanılmıştır.

UMUT ETMEKLE İLGİLİ ANLAMLI VE GÜZEL SÖZLER

1- Umut, iyi bir kahvaltı ama kötü bir akşam yemeğidir.

Bu söz İngilizler tarafından yaygın olarak kullanılan bir atasözüdür. Bu atasözünde sadece umut etmenin bir işe yaramadığını, kişinin umut ettiği şeyleri gerçekleştirmek için çaba sarf etmesi gerektiğini anlatılmaktadır.

2- Kişi, umut ettiği kadar vardır.

Anlamı: Kişi ne kadar olumsuz şeyler yaşarsa yaşasın her zaman için umutlu olmalı, gelecekten ümidini kesmemelidir. Çünkü umut etmek, kişiye hem yaşama sevinci hem de yaşama enerjisi verir. Bu nedenle ne olursa olsun, umutlarımızdan ve hayallerimizden vazgeçmemeli, onları gerçekleştirmek için sonuna kadar mücadele etmeliyiz.

3- Umut, hiç solmayan tek çiçektir.

Bu sözde mecaz sanatı kullanılmış ve umut bir çiçeğe benzetilmiştir. Umudun, hiç solmayan bir çiçek olmasının nedeni, genelde insanların, yaşanan tüm acı tecrübelere rağmen umut etmekten ve hayal kurmaktan vazgeçmemeleridir.

Haberin Devamı

4- Umut fakirin ekmeğidir.

Uzun yıllardan beri kullanılan "umut fakirin ekmeğidir" sözünde de teşbih ve mecaz sanatları bir arada kullanılmıştır. ''Umut karın doyurmaz" sözünün aksine bu sözde, umut etmenin insanın temel ihtiyacı olduğu vurgulanır. Bu nedenle umut ile ekmek eşdeğer tutulmuştur.

5- Allah'ın rahmetinden ümit kesilmez.

Bu söz Zümer Suresinin 53 ayetinde farklı bir şekilde söylenmiştir. La Teknetü Min Rahmetillah şeklinde geçen ayetin Türkçesi "Allah'ın rahmetinden ümidi kesmeyin'dir." İman ve takva sahibi olan Müslümanlar, Allah'ın rahmetinin ve mağfiretinin sonsuz olduğunu bilir. Bu nedenle, her zaman için Allah'a dua ederler ve ondan bağışlanma ve rahmet dilerler.

6- Çıkmadık candan umut kesilmez.

İnsan hayatta olduğu sürece umutlu olmalıdır. İnsan için önemli olan sağlıklı olmaktır. İnsan sağlıklı olduktan sonra gelecekten ümidini kesmesine gerek yoktur. Bu söz genellikle birini teselli etmek için söylenir.

Haberin Devamı

7- Umut, uyanıkken görülen bir rüyadır.

 Bu söz ilk kez Uçurtma Avcısı kitabında kullanılmıştır.