Gazete Vatan Logo

Ülkü’müzü uğurladık

Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı

Sakarya’nın Akyazı İlçesi’nde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı CHP’li milletvekilileriyle İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu katılırken, hükümet ve TSK’dan katılım yoktu.

Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan son hatırasını bin kişi gözyaşları içinde sonsuzluğa uğurladı. 80 yaşında talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybeden Aatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’nin cenazesi polis ve zabıta ekipleri eşliğinde Teşvikiye Cami’ne getirildi. Adatepe’nin oğulları Ahmet Doğançay ile Ali Doğançay taziyeleri kabul etti.

Vasiyetine uyulmadı!

Cenazeye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çok sayıda CHP’li milletvekili, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, MHP’li Oktay Vural, Mustafa Sarıgül, İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker, İlhan Gencer ve Müjdat Gezen’in de aralarından olduğu çok sayıda isim katıldı.

Cenaze namazına ise alkış damga vurdu. CHP liderinin cenazeye gelişi sırasında alkışlanması bazı vatandaşlarca tepkiyle karşılanırken camii imamı “merhumenin vasiyeti olduğunu söylediler cenazesinde alkış istemiyor rahmetli” dedi. Kalabalıktan bir kişinin imama ithafen “Atatürk’ten neden bahsetmiyorsun hoca efendi” demesi üzerine imam şehitler ve Atatürk’ün anısına bir konuşma yaptı. İmamın cümlesinin içinde Atatürk geçmesi üzerine kalabalık dakikalarca alkış tuttu. Alkış cenazeye katılan bazı kişiler tarafından tepkiyle karşılandı.

Adatepe’nin cenazesi ikindi namazının ardından gözyaşları arasında Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

”Bu insanı taşırken değerini bileceksin”

Ahmet Kemal Doğançay, annesinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili olarak şunları söyledi, ”Düz yolda, o hava şartlarında o kazanın o şekilde olması normal değil. Ya şoför uyumuştur ya da aşırı sürat vardır. Annemin kolu kırıktı, tedavisi yapılmıştı. Hasta bir kadın taşıyorsun, Türkiye’nin büyük bir değerini taşıyorsun. Bu insanı taşırken değerini bileceksin. Eğer ortada bir şey yokken araç kendi devrilmişse her şey apaçık ortadadır.” Teşvikiye Camisi’nin bulunduğu caddeye, Şişli Belediyesi tarafından, üzerinde ”Atamızın yadigarı Ülkü Adatepe’yi kaybettik, başımız sağ olsun” yazılı büyük afiş asıldı.

Haberin Devamı