Gazete Vatan Logo

TOGEMDER, yardım elini bu kez Halep için uzattı...

TOGEMDER, kuşatma altındaki Halep’ten çıkan ihtiyaç sahiplerine, “Eğer kurtulursa Halep’in çocukları, gözlerine bakacak yüzümüz olmasa da açalım kollarımızı, sımsıkı saralım onları...” mesajıyla 4 TIR dolusu yardım gönderdi

TOGEMDER, yardım elini bu kez Halep için uzattı...

TOPLUMSAL Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER), kuşatma altındaki Halep’ten çıkan ihtiyaç sahiplerine dün Üsküdar’dan dört TIR dolusu yardım malzemesi gönderdi.

Üsküdar’dan uğurlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde 2005 yılında Üsküdar’da kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM), 2012 yılı itibariyle faaliyetlerini dernek olarak yürütmeye başlayarak Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER) adını almıştı. Çalışmalarıyla çok sayıda toplumsal sorun için çözüm üreten TOGEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Gülbaran, dernek olarak yardım elini bu kez de Halep için uzattı. İki senedir savaşın soğuk yüzünden kaçıp gelen Suriyeli mazlum aileler için yardım kampanyaları düzenleyen TOGEMDER, kışın bu soğuk günlerinde kampanyalarına bir yenisini daha ekledi. Kuşatma Altındaki Halep’ten çıkarak civar bölgelerdeki kamplara sığınmak zorunda kalan mazlum Suriyeli kardeşlerimize yardım edebilmek amacı ile Üsküdar Kızılay şubesi ve Üsküdar Belediyesi iş birliği ile ‘İnsanlık Ölmesin’ sloganı altında TOGEMDER Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği de hayırseverlerinin büyük desteği ile kampanyaya katıldı ve bu kapsamda dört TIR dolusu yardım gönderdi. Kışlık giyim, mont, kaban, bot vb., pişmiş konserve, gıda kolisi, un, pirinç, süt, çocuk maması, bayan hijyen malzemesi, genel hijyen malzemesi, sabun, şampuan, duş jeli, çocuk bezi, mutfak kiti ve benzeri ürünlerle dolu dört TIR, dün saat 14.00’te dualar ile uğurlandı. İyilik konvoyu en kısa sürede Halep’ten çıkan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Haberin Devamı