Gazete Vatan Logo

TOGEMDER’den eğitime sağlam bir yuva daha

Okul öncesi eğitim kurumlarını Anadolu’nun dört bir yanına yayan TOGEMDER eğitim atağı aralıksız devam ediyor. TOGEMDER’in son anaokulu Ümraniye’de açıldı.

TOGEMDER’den eğitime sağlam bir yuva daha

Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği’nin (TOGEM-DER) ‘Anasınıfsız Okul Kalmasın’ projesi kapsamında hayırsever Cemile Garan’ın merhum anne ve babası adına yaptırmış olduğu Prof. Dr. Sami GARAN ve Afife GARAN Anaokulu, Ümraniye’nin Esenkent mahallesinde açıldı. Açılış törenine İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ve eşi, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Üsküdar Belediye Başkan vekili Emel Ersoy, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran ve eşi Hasan Gülbaran, hayırsever Cemile Garan ve ailesi ile çok sayıda davetli katıldı.

Konuşmaların ardından İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, hayırsever Cemile Garan ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can‘a teşekkür belgesi takdim etti. Plaket töreninin ardından anaokullarının açılış kurdelesini kesen protokol, sınıfları gezerek minik öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

‘Gerçek mimar bağışçılarımız’

Anaokulu çocuklarının gösterileriyle başlayan açılışta konuşan TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, “Bugün açılışını yapmak üzere toplandığımız TOGEMDER anaokulu ile buradaki evlatlarımızın hayatlarına dokunmanın ve onlara bir gelecek armağan etmenin en etkili yollarından birine aracılık ettiğimize inanıyor ve bunun keyfini yaşıyoruz. Bu keyfin gerçek mimarı TOGEMDER çatısı altında yıllardır sayısız toplumsal faydada imzaları bulunan kıymetli bağışçılarımızın oluşturduğu güç birliğidir” dedi.

Haberin Devamı