Gazete Vatan Logo

Sınırda bayramlaşma!

Bayram sınırda nöbet tutularak geçiyor

Hatay’da, Suriye sınırına yakın noktada Altınözü ilçesindeki Ziyaret Karakolu’nda görev yapan askerler, Kurban Bayramı’nı sınırda nöbet tutarak geçiriyor.

İSKENDERUN 39. Mekanize Piyade Tugayı’na bağlı Hatay’daki 2. Hudut Alayı 2. Hudut Taburu 5. Hudut Bölüğü’nün Ziyaret Hudut Karakolu’nda vatani görevini yapan er ve erbaşlar, Suriye sınırına yakın bir noktada, çatışma sesleri arasında, vatanı korumanın mutluluğuyla bayramda da kutsal görevlerini yerine getiriyorlar. Askerler, bayramda da normal günlerdeki gibi nöbet yerlerinin başına geçiyor.

Suriye’nin İdlip kentine bağlı Allani köyü karşısında yer alan ve sınıra yaklaşık 500 metre mesafede bulunan Ziyaret Karakolu’ndaki askerler, sabah içtima yerine geçerek önce arkadaşları, ardından da komutanlarıyla bayramlaştı. 2. Hudut Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat, askerleri selamladıktan sonra tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı.

Buruk ama gururlu

Karakol bahçesinde düzenlenen bayramlaşmada askerlere Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi’den gelen Kurban Bayramı mesajları okundu. Törenin ardından görev yerlerine dağılan askerler, ailesinden uzakta ”buruk ama gururlu” bir bayram yaşadı. Kimi sınırı gören kulede dürbünden ve termal kameralardan hareketliliği saniye saniye izlerken, bazı askerler de karakol çevresindeki nöbet yerlerindeki mevzilerine geçti. Nöbetten çıkan askerler de karakol içerisindeki kantinde televizyon izleyip, arkadaşlarıyla aileleriyle kutladıkları bayramları yad ederek sohbet etti. Askerlerin bazıları da, ailelerinin bayramını kutlayabilmek için telefonlara koştu. Askerler, burukluklarını hissettirmeden anne ve babalarının bayramlarını kutlamaya çalıştı.

ASKERDEN ŞEKER!

Şırnak’ın Cizre ve İdil ilçeleri arasında bulunan Düzova Jandarma Karakolu Arama Kontrol Noktası’nda görev yapan askerler, vatandaşları bu kez kimlik kontrolü için değil, bayramlarını kutlamak ve bayram şekeri ikram etmek için durdurdu. Önce biraz şaşıran araç sürücüleri ve yolcular, uygulamayı beğendiklerini dile getirip askerlere teşekkür etti. Nöbetçi askerlerin bayram şekeri ikram ettiği çocukların sevinci ise görülmeye değerdi.

Haberin Devamı