Gazete Vatan Logo

Sinem cinayetinde iltica krizi

Modacı Sinem Yalçın’ı cipi ile ezen ve yurt dışına kaçan Faruk Kalkavan, Belarus’a iltica ediyor

CHP konuyu TBMM’ye getirdi ve Adalet Bakanlığının harekete geçmesini istedi.

İstanbul Üsküdar’da 14 Ocak 2008’de moda tasarımcısı Sinem Yalçın’ı cipi ile ezen ve yurt dışına kaçan Faruk Kalkavan, Belarus’a iltica ediyor. CHP Konya milletvekili Atilla Kart, 5,5 yıl hapse mahkum edilen Kalkavan’ın iltica girişiminin engellenmesi için Adalet Bakanlığının harekete geçmesini istedi.

Kart, TBMM Başkanlığına verdiği önergede, Kalkavan’ın olay günü alkol ve kakoin kullandığının belirlendiğini savunarak, aracın genç kıza çarptıktan 130 metre sonra durabildiğini hatırlattı. Kalkavan ailesinin nüfusunu kullanarak adil yargılamaya müdahale ettiğini öne süren Kart, Faruk Kalkavan’ın da kolayca yurt dışına kaçtığını savundu. Kart, Başbakan Erdoğan’a iltica girişimin engellenmesi ve Kalkavan’ın yurda iadesi için ne tür çalışmalar yapıldığını sordu.

2008’deki olayda Sinem Yalçın, Kalkavan’ın cipinin altında kalarak can vermişti. Genç kızı yolda bırakarak kaçan Kalkavan, 5,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Fakat dosya Yargıtay’dayken Kalkavan Belarus’a kaçtı. İnterpol aracılığıyla Belarus’ta yakalanan ve gözetim altında tutulan Kalkavan, iltica talebinde bulundu.

Haberin Devamı