Gazete Vatan Logo

Savcılık açıkladı: Tecavüz de etmiş

İki Japon’a bıçakla saldırıp birini öldüren, Mustafa Volkan D. tutuklandı

Savcılık açıkladı: Tecavüz de etmiş

Göreme’de iki Japon’a bıçakla saldırıp birini öldüren, diğerini yaralayan Mustafa Volkan D. tutuklandı. Savcılık, zanlının iki turiste tecavüz de ettiğini açıkladı.

Nevşehir’in Göreme beldesindeki Zemi Vadisi’nde yürüyüş yapan Japon turistler Mai Kurkiharac ile Hoshie Teramatsu, önceki gün öğleden sonra, bıçaklı saldırıya uğramıştı. Kurkiharac’i hayatını kaybetmiş, Teramatsu ise yaralı kurtulmuştu.Nevşehir Devlet Hastanesi’nde tedavisi süren Hoshie Teramatsu, saldırganı fotoğraflardan teşhis etti. Mustafa Volkan D., Ürgüp’te yakalandı.

Tacizden suç kaydı var

Saldırgan İl Jandarma Komutanlığı’ndaki sorgusunda suçlamaları kabul etmedi ancak sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. 28 yaşındaki Mustafa Vokan D.’nin cinsel tacizden ve uyuşturucu kullanmaktan suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Mustafa Volkan D., Nevşehir Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Şüphelinin annesi Emine D. ve yakınları, adliye önünde bekleyen gazetecilere saldırdı. Anne Emine D., Japon gazetecilere oğlunun suçsuz olduğunu söyledi.

Savcılık açıkladı: Tecavüz de etmiş

Savcılık: Canavarca hisle...

Nevşehir Cumhuriyet Savcılığı, tutuklama kararının ardından şu açıklamayı yaptı:

“Soruşturmada elde edilen delil ve bulgulara göre, Mai Kuriharac alet kullanılmak suretiyle öldürülerek cinsel saldırıya maruz bırakılmış, Hosise Teramatsu’ya ise cinsel saldırıda bulunularak öldürmeye teşebbüs edilmiştir. Bu eylemlerin karşılığı olan ’canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek, nitelikli cinsel saldırı, cebir veya şiddet kullanarak kişileri hürriyetinden yoksun kılmak’ suçlarının fail veya faillerinin elde edilmesiyle yapılan çalışmalar sonucunda, saldırıyı yaptığı konusunda hakkında yeterli şüpheler elde edilen M.V.D.’nin ifadesi alınmıştır.”

‘Özür dileriz’

Göreme’de 2 Japon turistin bıçaklı saldırıya uğramasının ardından beldedeki esnaf tepkisini dile getirmek için iş yerlerine ve araçlarına Japon ve Türk bayrakları astı. Vatandaşlar, Zini Vadisi’ne yürüdü ve olay yerine karanfiller bıraktı. Türkçe ve Japonca ‘Özür dileriz’ yazılı dövizler taşındı.

Haberin Devamı