Gazete Vatan Logo

Sapanca’da askeri uçak enkazı!

1972 yılında düşmüş...

Sapanca Gölü’nde 1972 yılında düştüğü belirtilen askeri keşif uçağının enkazına ulaşıldı.

Sakarya’daki Sapanca Gölü’nde zıpkınla balık avlamak amacıyla dalış yapan Mahmut Pir, birkaç gün önce uçağa ait bazı parçalar buldu. Pir’in Değirmendere Sualtı Topluluğu (DESSAT) üyelerinden yardım istemesi üzerine bölgeye gelen DESSAT Başkanı Murat Kulakaç, İlker Acar, Mehtap Akbaş Çiftçi ve Mehmet Karabulut’tan oluşan ekip dalış yaptı.

TSK’ya ait

3 saatlik arama çalışması sonucunda 8 metre derinlikte 1972 yılında düştüğü belirtilen, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait “RF-84F Thunderflash” tipi keşif uçağının enkazına ulaşıldı.

Sualtı görüntüleme yönetmeni Tahsin Ceylan tarafından fotoğraflanan uçağın kanadındaki “52-7280-81-P” yazısı dikkati çekti.

Kimse bilmiyor

Kulakaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, göle düşen uçağın kanat kısmını görüntülediklerini söyledi. Uçağın gövde ve motor kısmını bulmak için çalışma yapacaklarını dile getiren Kulakaç, şunları anlattı: “Uçağın parçalarının bulunduğu yer 8 metre derinlikte. Uçağın ilk önce kanadı düşer, gövde kısmı ileri gider. Uçağın enkazında aşırı yıpranma yok. Askeri bir uçak olduğunu tahmin ediyorum. Daha önce göle helikopter düşmüş ve çıkartılmış ama bir uçağın düştüğünü kimse bilmiyor.” Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ise daha önce bir uçağın düştüğünü duymadıklarını, söyledi.

Haberin Devamı