Gazete Vatan Logo

‘Protez ayağı’yla çarptı

Trafik kazasında bir bacağını kaybeden Mustafa Tayfun Koçhan, sosyal medyadan protez bacak için yardım istedi. Koçhan için kısa sürede ihtiyaç olan para toplandı. Ancak Koçhan’ın toplanan parayla protez bacağı almadığı eski protezini yeni gibi gösterdiği ortaya çıktı

‘Protez ayağı’yla çarptı

2013 yılında geçirdiği kazada bir bacağını kaybeden Mustafa Koçhan isimli kişi protez bacağı için sosyal medyadan yardım istedi. Yüzlerce kişinin yardım eli uzattığı Koçhan’ın parayı alıp, eski protezini yeni protez olarak gösterdiği ortaya çıktı.

Protez bacağa ihtiyacı olduğunu ve maddi durumu yeteriz olduğunu söyleyen Koçhan, Sosyal medyada İnterrail Türkiye adlı grubun alt gruplarından olan Yardımrail grubunda kendisi için yardım istedi. Koçhan’ın yardım toplama isteğine karşı grup yöneticileri para toplanmadığını ve valilik izni olmadan da yardım toplanamayacağını söyledi. Koçhan’ın durumunun çok kötü olduğu ısrarı üzerine duyarsız kalamayan grup yöneticileri yardım isteği üzerine kampanya başlattı. Kısa süre içerisinde protez bacak için ihtiyaç duyulan bin dolar toplandı.

Protez eski, fatura sahte

Grup yöneticilerinin protez bacağına kavuştuğunu söyleyerek gruba teşekkür videosu çeken Koçhan’dan fatura istemesiyle birlikte asıl gerçek ortaya çıktı. Grup yöneticilerinin Koçhan’ın facebook hesabını kontrol etmesinin ardından şüphelenmeleriyle birlikte protez firması arandı. Arama sonucunda protez firması böyle bir faturanın sistemde yer almadığını , faturanın sahte olduğunu, kullanılan logonun dahi kendilerine ait olmadığını bildirdi. Bunun üzerine Koçhan’ın paylaştığı videodaki protez bacağın 2013 yılında aldığı protezi yeni alınmış gibi gösterdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

“Kandırdım, mahçubum”

Koçhan’ın daha öncede iki grubu protez ayağı ihtiyacım var diyerek dolandırdığı öğrenildi. Olayın ardından Koçhan grup yöneticisiyle yaptığı konuşmada, “Kandırmak için sizi seçmemem lazımdı. Bu kadar iyi insanlar olduğunuzu sonradan farkettim. Çok mahçubum” dedi. Yardımrail grubu yöneticileri ise, şahşın daha fazla kişiyi dolandırmaması için seslerini duyuracaklarını söyledi.