Gazete Vatan Logo

Devlet bankaları pazartesi açık mı, kapalı mı, 8 Nisan Pazartesi bankalar tatil mi? Arefe günü bankalar işlem yapacak mı?

Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla vatandaşlar bankaların çalışma günleri ile bayram tatili günlerini sorgulamaya başladı. Ramazan Bayramı sabırsızlıkla beklenirken, banka işlemleri olanlar 10 Nisan’da başlayacak bayramın öncesinde “Pazartesi (8 Nisan) bankalar açık mı, bankalar arefe günü çalışıyor mu, kapalı mı?” sorularına yanıt aramaya başladı.

Devlet bankaları pazartesi açık mı, kapalı mı, 8 Nisan Pazartesi bankalar tatil mi? Arefe günü bankalar işlem yapacak mı?

Pazartesi salı bankalar açık mı, arefe günü bankalar kapalı mı? sorusunun yanıtları Ramazan Bayramı tatili öncesinde sorgulanmaya başlandı. İşte merak edilen sorunun yanıtı...

BANKALAR PAZARTESİ AÇIK MI?

Bankalar 8 Nisan Pazartesi günü açık olacak. 9 Nisan Salı günü (arefe günü) ise yarım gün açık olacak..Bankalar Borsa İstanbul’a göre çalışması nedeniyle 9 günlük tatilin dışında kalıyor. Bayram boyunca hastane, kargo firmaları ve bankalar kapalı olacak.

BAYRAM TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Bayram 10 Nisan Çarşamba, 11 Nisan Perşembe ve 12 Nisan Cuma günlerini kapsıyor. Hafta sonuna denk gelen sonraki günler de 13 Nisan Cumartesi ve 14 Nisan Pazar da tatile eklenecek.

Ramazan Bayramı arefesinden önceki ilk iş günü olan 8 Nisan Pazartesi ile yarım gün mesainin olduğu 9 Nisan arefe günü idari izin olarak kararlaştırıldı. Buna göre; Bayram tatili 6 Nisan Cumartesi günü başlayıp 14 Nisan Pazar sona erecek.

BANKA ÇALIŞMA SAATLERİ 2024 

Bankalar 09.00-12.30 ve 13.30-18.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Bazı banka şubeleri saat 17.00’a kadar müşteri kabul edebiliyor.

Haberin Devamı

 Banka çalışma saatleri hakkında gideceğiniz şubeyi arayarak çalışma saatini öğrenmek daha sağlıklı olacaktır.