Gazete Vatan Logo

‘Onun ölmesine sevinmedim’

İzmir’de düğünü sırasında öldürülen Daimi Akyüz’ün silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden 2,5 yaşındaki Alistair Grimason’ın babası açıklamalarda bulundu

‘Onun ölmesine sevinmedim’

Geçtiğimiz hafta İzmir’de düğünü sırasında öldürülen Daimi Akyüz’ün (46) silahından çıkan kurşunla 2003’te hayatını kaybeden 2,5 yaşındaki Alistair Grimason’ın babası David Grimason, İngiliz medyasına açıklamalarda bulundu. Akyüz’ün düğünü sırasında sigara içmek için dışarı çıktığı sırada öldürüldüğünü duyduğunu söyleyen baba Grimason, “Bilhassa o şartlarda, bir insanın hayatını kaybettiğini görmek istemem. Silah taşımaktan korkmaması ve kendisinin de o şekilde öldürülmesi ironik. Onun ölmesine sevinmedim. Bir bakıma onun için ya da ailesi için üzüldüm. İki çocuğu varmış ve onlar babalarını kaybetti” dedi.

‘Cezaevinde kalsaydı’

Türk eşi Özlem’den de ayrıldığını kaydeden Grimason, “Özlem kısa zaman önce Türkiye’ye taşındı. Karşılaşma ihtimalleri vardı, bu korkunç bir düşünce. Kimse bizi onun serbest bırakıldığına dair bilgilendirmedi. Onun gibi tehlikeli birinin nasıl serbest kaldığını anlayamadım” diye konuştu.