Gazete Vatan Logo

Onlar da ceza alsın!

Hayvanseverler, hayvana şiddet ve tecavüzün TCK kapsamına alınmasını istedi

KADIKÖY Adliyesi’nde görülen bir davanın ilk duruşması öncesinde bir açıklama yapan hayvanseverler, hayvana şiddet ve tecavüzün TCK kapsamına alınmasını istedi.

Köpeğine tecavüz eden sanık Ş.Ş.’nin, mala karşı işlenen suçlar kapsamında tutuksuz yargılandığını anlatan Tülin Palay Elmasoğlu, "Adalettin, bu kişiyi hak ettiği ağır bir cezaya çarptırmasını istiyorum" diye konuştu.
Yargılamaya konu olan olay geçtiğimiz Temmuz ayında Ataşehir Şerifali Yolu Caddesi Manolya Apartmanı’nın bahçesinde gece 01.00 sıralarında meydana geldi. "Ayşa" adlı köpeği beyaz renkli Tofaş Kartal model bir otomobile bindiren 40 – 45 yaşlarında bir kişi, köpeği sahibi Tülin Palay Elmasoğlu ile apartman sakinlerinin uyarısına rağmen olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı.

Tülin Palay Elmasoğlu ile apartman sakinlerinin verdikleri bilgiler doğrultusunda Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Şüpheli, ekiplerin dikkatli çalışması sonucu köpeği kaçırdığı adrese yakın bir yerde otomobilinde yakalanarak gözaltına alındı.

İçerenköy Polis Amirliği’ne götürülen ve adının Ş.Ş. olduğu öğrenilen şüpheli, Tülin Palay Elmasoğlu ve apartman sakinleri tarafından teşhis edildi. Şüpheli Ş.Ş, çıkarıldığı savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

HAYVANA TECAVÜZ TCK KAPSAMINA ALINSIN

Konuyla ilgili açılan davanın ikinci duruşması bugün Kadıköy 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma öncesinde adliye binasının önünde toplanan ve aralarında köpeğin sahibi Tülin Palay Elmasoğlu, tiyatro sanatçısı Tuna Arman’ın da bulunduğu bir grup hayvansever kısa bir basın açıklaması yaptı.

Hayvana şiddet ve tecavüzün TCK kapsamına alınması için mücadele ettiklerini hatırlatan hayvanseverler, üzerinde "Acı çekmeme hakkı" , "Tecavüz acıtır" , "Sessiz kalma, suça ortak olma" , "Hayvana tecavüz ve şiddet bir adım sonra kadına ve çocuğa yönelir" ve "Bugün bana yarın sana" cümlelerinin yazılı dövizler açtı.

ELMASOĞLU: "KÖPEĞİME TECAVÜZ ETTİ."

Sanık hakkında hırsızlık suçu işlediği gerekçesiyle dava açıldığını, yargılamanın da bu yönde yapılacağını belirten Tülin Palay Elmasoğlu, "İnsan diyemeyeceğim bu kişinin bahçede beslediğim köpeğime tecavüz ettiğini öğrendim. Bu kişinin hırsızlığın yanı sıra hayvana şiddet ve tecavüz suçundan da yargılanmasını istiyorum" diye konuştu.

TUNA ARMAN: "TOPLADIĞIMIZ İMZALARI ADALET KOMİSYONUNA VERDİK"

Hayvana şiddet ve tecavüzün TCK kapsamına alınması için 3 ülke ve 38 ilde yapılan 50 günlük eylem sonucunda topladıkları 250 bin imzayı Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya’ya teslim ettiklerini hatırlatan Tuna Arman, "Bu konuyla ilgili geldiğimiz aşamayı da bir dilekçeyle Kadıköy 6. Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunacağız. Umarız bu sorunla ilgili taleplerimizi kısa sürede hayata geçirilir" dedi.

DURUŞMA MAYIS’A ERTELENDİ

Toplumun her katmanını hayvana şiddet ve tecavüz konularında duyarlı olmaya çağıran hayvanseverler, açıklamanın ardından davacı Tülin Palay Elmasoğlu ile birlikte duruşma salonuna gitti.

Tutuksuz yargılanan sanık Ş.Ş.’nin katılmadığı duruşmada, kimlik tespiti yapıldı. Mahkeme, sanık Ş.Ş.’nin adresinin belirlenmesi için kolluk kuvvetine yazı yazılmasına, duruşmanın da 31 Mayıs’a ertelenmesine karar verdi.

Haberin Devamı