Gazete Vatan Logo

Ok İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Ok İşareti Nasıl Yapılır?

Genel olarak birçok farklı durum üzerinden bir yönü belirtmek amaçlı kullanılan işaret ok işareti olarak ifade edilmektedir. Bu durum sağ ve sol ile beraber aşağı ya da yukarı gibi işaretler üzerinden ele alınabilir. Aynı zamanda bu durum dünya çapında da aynı işareti ile beraber bilgisayarda kullanılmaktadır.

Ok İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Ok İşareti Nasıl Yapılır?

Özellikle de bir sunum dosyasında durumu ya da bir konuyu ön plana çıkarmak için ele alınır ve değerlendirilir. Yani bir işaret, simge veya sembol olarak da kullanılır. Tabii bunun dışında bir yön belirtmek amaçlı daha fazla ele alındığını ve değerlendirdiğini söylemek gerekir.

Ok İşareti Nedir?

Ok işareti bir yön belirtme aracıdır. Özellikle bir yönü göstermek amacıyla ele alınmış olan bir işaret olduğunu söylemek mümkün. Bu durum hem günlük yaşamda trafik üzerinden hem de bilgisayarda pek çok amaç doğrultusunda değerlendirilmektedir.

İngilizce üzerinden bakıldığı zaman ise uluslararası çapta ‘The Okay Sign’ olarak bilinir. Yani Okey işareti şeklinde bilinmektedir. Bu şekilde hem günlük yaşamda hem de bilgisayar üzerinde değişik amaçlarda kullanılan bir işaret olduğunu söylemek mümkündür.

Ok İşareti Ne İşe Yarar?

Daha çok herhangi bir durumu, görseli ya da konuyu göstermek amaçlı ok işareti kullanılmaktadır. Diğer yandan bir yönü belirtmek amaçlı yine önemli yere sahip olduğunu ifade etmek mümkündür. Örneğin bu konuda günlük yaşamda bir yönü belirtirken ok işaretleri sağ ve sol olarak değerlendirilir. Aynı zamanda klavyede bir sunum yapılırken cümleyi ya da görseli belirtmek amaçlı ok işareti öne çıkar. Yine bir sonraki sayfayı göstermek amaçlı da yine ok işareti ele alınmaktadır.

Haberin Devamı

Klavyede Ok İşareti Nasıl Yapılır?

Klavyeyi kullanmak suretiyle harfler ve rakamlar üzerinden kolayca ok işaretini hazır etmek mümkün. Üstelik hem sağ hem de sol taraf üzerinden ok ile yönü gösterme şansı elde edilebilir. Bu doğrultuda Space, yani boşluk tuşunun sol tarafındaki alt tuşuna öncelikle basılı tutulur.

Daha sonra buradan numlock tuşunu açarak klavyenin sağ tarafındaki rakamlara 26 yazılır. Böylece sağ tarafı gösteren ok çıkar. Aynı şekilde yine Alt tuşu ile beraber 27 rakamına basarak sol tarafa gösteren ok elde edilebilir.