Gazete Vatan Logo

Ocak ayında 38 kadın katledildi

Adana Barosu Kadın Hakları Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Sinem Tanrısınatapan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği basın açıklamasında 2017 yılının Ocak ayında 38 kadının öldürüldüğünü söyledi.

Ocak ayında 38 kadın katledildi

Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt Salonu'nda düzenlenen basın açıklamasına Baro Başkanı Veli Küçük, Baro yönetimi ve avukatlar katıldı. Avukat Sinem Tanrısınatapan yaptığı konuşmada Türk kadınının bağımsızlık savaşında verdiği büyük mücadeleyle eşit yurttaş konumuna gelmeyi hak ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Günümüzde yasalarla kadınlara eşit haklar tanınmış olmasına rağmen ailede, eğitimde, istihdamda, siyasette kadınlara yönelik ayrımcılık devam etmekte, kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri, çocuk gelinler sorunlarına çözüm getirmek için özellikle son on yılda kararlı bir devlet politikası uygulanmamaktadır. 2017 yılının sadece Ocak ayında 38 kadın, evliliğini veya ilişkisini sonlandırmak istediği için, kendi hayatına dair karar almak istediği için kocası veya yakın aile bireyi bir erkek tarafından katledilmiştir. Eşit hak mücadelesi için çıkmış olduğumuz yolda en temel hakkımız olan yaşama-hayatta kalma- hakkımız için mücadele etmek zorunda kalmaktayız."