Gazete Vatan Logo

O Vali'ye şok suçlama!

'Beyaz Toros' yeniden gündemde

O Vali'ye şok suçlama!

Yeşil tarafından kulakları kesilerek ve işkence edilerek öldürüldüğü iddia edilen Ayten Öztürk'ün kısa hayatı kitap haline geldi. Ayten'in babası Hıdır Öztürk tarafından yayına hazırlanan kitapta bir çok Kürt aydının makaleleriyle birlikte dönemin Bölge Valisi Ünal Erkan hakkında da ilginç iddialar yer aldı.



"YEŞİL'E ARAÇ TAHSİS ETTİ"

Erkan'ın Yeşil'e bir beyaz Toros araba tahsis ettiği ve bu aracın bir çok kaçırma olayında kullanıldığı ileri sürüldü.
İstanbul İsmail Beşikçi Vakfı'nda bugün saat 13.00'da düzenlenecek toplantı ile "Ayten'in acıklı akıbetini anlattılar" isimli kitabın tanıtımı yapılacak. Yeşil'i bulmak için yıllardır mücadele eden baba Hıdır Öztürk'le beraber İsmail Beşikçi, Oya Baydar, Millitvekili Hüseyin Aygün, Rojin, Ersoy Dede,. Cihan Söylemez'de toplantıda yer alacak.

'APO'NUN AYETLERİ KİTABININ YAZARINDAN

Kitapta Ayten'in hayatı ve yaşadıklarıyla birlikte ölümünde parmağı olduğu iddia eden dönemin Tugay komutanı, Valisi ve sorumlularının da biyografileriyler aldı. Uzun yıllardır yurtdışında yaşayan ve PKK'dan kaçışının öyküsünü anlatan 'Apo'nun ayetleri' kitabını yazarı Selim Çürükkaya'da kitapta yazılarıyla yer aldı. Ayten Öztürk'ün eniştesi olan Çürükkaya, faillerin yakalanarak yargılanması gerektiğinin de altını çizdi.

KİTABA GÖRE YEŞİL YAŞIYOR

Kitapta Yeşil'in yaşadığıyla ilgili iddiaların yanı sıra o dönemde yaşanan faili meçhul cinayetlerle ilgili de ilginç iddialar gündeme getirdi. PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan'ın sözlerine dayandırılan iddiaya göre dönemin OHAL Bölge Valisi Ünal Erkan, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'a Renault marka toros bir araç tahsis etti. Yeşil'in beyaz aracı bölgede o dönem bir çok insanın kaçırılmasında kullanıldı. Bu insanlardan biri de ortadan birden bire kaybolan Ayten Öztürk'tü. İtirafçı Aygan'ın iddialarına göre Ayten Öztürk'ü kaçırıldıktan sonra JİTEM karargahında gördü ve Yeşil'e 'bu kız kim' diye sordu. Yeşil'in yanıtı ise 'Çürükkaya'nın akrabasıdır" oldu.

Tunceli'de yaşayan Öztürk ailesi yıllardır Yeşil'in bulunması için çalışıyor. Ünal Erkan'ın da sorumluluğu olduğunu söyleyen Çürükkaya, olayda parmağı olan herkesin yargılanması gerektiğini ifade ediyor.

Haberin Devamı