Gazete Vatan Logo

Müthiş servetten geriye acı ve çaresizlik kaldı

Banker Kastelli’nin eşi Mukadder Özden, usulsüz olarak 766 bin dolarına el konulduğunu belirterek dava açtı. Özden, mahkeme masraflarını karşılayacak durumda olmadığını söyledi.

Bir zamanlar müthiş bir servetin sahibi olan ve Banker Kastelli olarak tanınan Abidin Cevher Özden’in eşi Mukadder Özden, bankada bulunan 766 bin dolar tutarındaki parasına, oğlu Ali Korkut Özden’in kredisine karşılık bankaca el konulduğunu öne sürerek mahkemeye başvurdu. Mukadder Özden adına davayı açan Avukat Yaşar Ağsu, “Banka el koyma işleminin dayanağı olarak müvekkilin imzası olduğunu beyan ettiği iki adet faks mesajı göstermektedir. Faksların içeriğinde, hesaptaki paranın Ali Korkut Özden’in kredisi için mahsup edilmesine muvafakat verildiği beyan edilmektedir. Ancak müvekkilem , Ali Korkut Özden’in borcuna/kredisine kefil olmadığı gibi, parasının rehin tutulmasına da muvafakat vermemiştir” dedi.

Demans ve Parkinson

Dava dilekçesinde müvekkilinin aynı zamanda Demans ve Parkinson hastalığı bulunduğunu hatırlatan Avukat Ağsu, “Müvekkilin Demans hastası olduğu resmi olarak ilk defa 2005 yılının ortalarına doktor raporu ile sabittir. Dolayısı ile müvekkil fiil ehliyetine sahip değildir. Zaten bu hastalıklar insanın davranışlarını yönlendirme yeteneğini körelten hastalıklardır. Bu nedenle zaten müvekkille yapılan işlem ehliyetsizlik nedeniyle yok hükmünde sayılmalıdır” dedi.

Mukadder Özden, adli yardım talebinde bulunduğu için toplam 24 bin 515 TL tutarındaki dava masrafını ödemedi. Mahkeme, Mukadder Özden’in adli yardım talebini değerlendirmek için çeşitli resmi kurumlara yazı yazdı.

Haberin Devamı