Gazete Vatan Logo

Maya yürüyor!

Suriyeli Maya’ya babasının konserve kutusundan yaptığı bacakların yerine gerçek protez takıldı. Maya, dün Kızılay Başkanı Kınık ile ilk kez yürüdü.

Maya yürüyor!

Suriye’de 2011’de çıkan savaşın ardından yaşadıkları Halep’ten kaçarak İdlib’e yerleşen Meri ailesinin 6 çocuğunun en küçüğü olan Maya’nın doğuştan bacakları diz altından yoktu. Babasının PVC boru ve konserve kutusundan yaptığı ‘ayaklarıyla’ yaşama tutunan Maya’ya, Türk Kızılay’ı sahip çıkmıştı. Babasıyla birlikte İstanbul’a getirilen Maya’ya protez bacak yapılmıştı. 6 Temmuz’da protez bacaklarıyla hayatında ilk kez ayağa kalkan Maya, yürümeye başladı. Maya, dün Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık ile birlikte sokağa çıktı, yürümenin keyfini çıkardı.

Sırada babası var

Kızılay Başkanı Dr. Kerem ise o mutlu anları Twitter hesabından paylaşarak şu notu düştü; “Ve Maya ayağa kalkıp yürür. Kızılay düşmüş son mazlum da ayağa kalkana kadar çalışmaya devam edecek. Sırada babası var, ameliyata hazır olduğu an tedavisi başlayacak. Teşekkürler Maya, hayata küsmeyip direndiğin için.”