Gazete Vatan Logo

Mahkeme, raporu bırakıp gözüyle baktı, tecavüz sanığını akladı

Tokat’ta 14 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz davasında mahkeme; yaşının ve kemik yaşının 14 olduğunu gösteren rapora rağmen sanığın, “Onu 17 yaşında sanıyordum” ifadesini ve Ege Üniversitesi’nin ‘görünümü 16-18’ raporuyla beraat ettirdi

Tokat Almus’ta yaşayan 1997 doğumlu D.K., iki yıl önce 23 yaşındaki Taşkın Özağaç ile sevgili oldu. Bir süre sonra sevgilisiyle birlikte olan ve bekaretini kaybeden genç kız sevgilisiyle kaçmak istedi. Ama annesine yakalandı. Ailenin şikayeti üzerine Özağaç gözaltına alınırken, D.K., savcılıktaki ifadesinde, Taşkın Özağaç ile rızasıyla birlikte olduğunu belirterek, “Taşkın benim 14 yaşında olduğumu bilerek, benimle ilişkiye geçti” dedi ve şikayetçi olmadığını söyledi. Buna karşılık Özağaç, “D.K. bana 17 yaşında olduğunu, üç ay sonra 18’e gireceğini söyledi. Küçük olduğunu bilsem ilişkiye girmezdim” dedi. Bu işlemlerden sonra Taşkın Özağaç, 15 yaşından küçük çocuğu, rızası dahilinde de olsa istismar ettiği için tutuklandı. Özağaç hakkında “nitelikli cinsel istismar ve cinsel amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” iddiasıyla Tokat Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Haberin Devamı

Ruh sağlığının bozulduğu saptanan D.K. intihara kalkıştı. Mahkemenin ifadesini aldığı D.K., bu kez rızası dışında ve tehditle birlikte olmak zorunda kaldığını savundu. Karşıkaya Adli Tıp Şube Müdürlüğü ‘doğum tarihiyle kemik yaşının uyumlu’ olduğunu belirten rapor verirken, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından hazırlanan raporda ise D.K.’nin “Muayene tarihinde genel görünüm itibariyle 16-18 yaşlarında olabileceği” tahmini yapıldı. Yargılamada savcı Aydın Beyhan, toplam 22.5 yıl hapis cezası verilmesini istedi. Hakim Meryem Gezkaya başkanlığındaki mahkeme D.K.’nin 15 yaşından büyük gösterdiğine ve “15 yaşını bitiren mağdurla rızasıyla cinsel ilişkiye girme” suçunun şikayete tabi olduğunu, D.K.’nin ilk ifadesinde Taşkın Özağaç’dan şikayetçi olmadığını beyan ettiği savunularak, dava düşürüldü ve beraata hükmetti. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, skandala ilişkin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a bir soru önergesi verdi.

Haberin Devamı