Gazete Vatan Logo

Küçük yaşta evlendikleri eşleri hapse girince mağdur oldular

- SİVAS’ta erken yaşta evlilik nedeniyle eşleri ve çocuklarının hapse girmesi nedeniyle mağdur olan aileler, kanunda değişiklik yapılmasını istedi.

Sivas’ta erken yaşta evlilik nedeniyle son 1 yıl içinde eşleri ve çocukları ceza alan 4 aile, konuyla ilgili cumhurbaşkanı ve başbakandan yardım istedi. Oğlu 1 yıldır cezaevinde olan Ümmühan Duman’ın İstiklal Mahallesi’ndeki evinde bir araya gelen aileler, yasa değişikliği yapılarak mağduriyetlerinin giderilmesini talep ettiler.

"BABALARINI SORUYORLAR, YALAN SÖYLÜYORUM"

14 yaşındaki Zeynep Duman ile evlilik yaptığı için cezaevine düşen Murat Duman’ın annesi Ümmühan Duman, "Ben büyüklerime yalvarıyorum, Allah rızası için onları kurtarsınlar. Benim 2 tane torunum var. Ben yanlarında olmasam gelinim, torunlarım kötü yola düşecek. Onların yuvalarının yıkılmaması için büyüklerimden rica ediyorum, çocuklarımızı kurtarsınlar" dedi. Murat Duman’ın eşi Zeynep Duman ise şöyle konuştu: "Ben çocuklarımın babasını istiyorum. Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum. Yasaların değişmesini istiyoruz. Çocuklarım babasını istiyor. Hep soruyorlar ’babam nerede diye’, diyecek bir şey bulamıyorum. Hep yalan söylüyorum."

Haberin Devamı

"EĞER BİZ EVLENDİYSEK AİLE OLDUK"

Birsen Bulut’u kaçırarak evlendiği için ceza alan Musa Bulut’un annesi Kezban Bulut da, 1 çocuk babası oğlunun 8 aydır cezaevinde olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Kanun bu mudur? Çocuklarımızın yuvasını yıkıp da içeride yatırmak mıdır? Orada mı çürütecek benim çoçuğumu. Suçu yuva kurmak mı? Niye yıkıyorsunuz bu mutlu yuvasını, eşini çocuklarını neden ortada bırakıyorsunuz."

Musa Bulut’un eşi Birsen Bulut ise eşinin 11 yıl ceza aldığını ifade ederek şöyle dedi:

"Ben eşimi istiyorum, fazla bir şey istemiyorum. Hakkım olanı istiyorum, çocuğumun babasını istiyorum. Ben para, pul, iş güç istemiyorum. Gerekirse biz eşimle limon satarız. Ben İzmir’den geldim, eşimi isteyerek, severek geldim. Ben annemle babam ayrı olduğu için geldim. Yani bunun bedeli bu olmamalı. Ben tek başıma büyüyen bir çocuğum. Çocuğumu tek başına büyütmek istemiyorum. Benim kocam bir suç işleyip girmedi içeri. Eğer biz evlendiysek aile olduk, mutlu olduk. Ben dışarıda olsaydım daha kötü olabilirdi."

Haberin Devamı

"HAYATI BİZE ZEHİR ETTİLER"

Fadime Koç ile 15 yaşındayken evlilik yapan ve cezaevine giren Rıdvan Koç’un annesi Aynur Koç ise, tek çocuğunun cezaevinde olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Ben çocuğumu oralarda yatsın, çürüsün diye büyütmedim. Benim varım yoğum tek bir tane. 4 tane çocuğu ortada kaldı. 3 aydır cezaevinde. Ama 3 ay bize 3 yıldan beter oldu. Affetsinler. Cumhurbaşkanına, başbakana, adalet bakanına yalvarıyorum. Buluyum ellerini ayaklarını öpeceğim, oğlumu bana versinler. Yeter dayanamıyorum artık ben."

Eşi Fadime Koç ise, 7 yıllık evli olduklarını ifade ederek şunları söyledi:

"4 çocuğumla mutlu bir hayat yaşarken geldi eşimi aldılar, hayatı bize zehir ettiler. Ben eşimi 10 sene de beklerim ama çocuklarım baba özlemine dayanamıyor. Çocuklarımın psikolojisi bozuldu. Devamlı babalarını istiyorlar, uyumuyorlar. Çocuklarım 3 ay baba özlemine dayanamadı 8 yıl nasıl dayanacaklar bu özleme? Cumhurbaşkanına, başbakana, adalet bakanına yalvarıyorum. Allah rızası için eşimi affetsinler. Biz şu an çok mağdur durumdayız. Şu an kayınvalidem yanımda olmasa ben ortada kalırım. Yalvarıyoruz başbakanımıza, yasa değişikliği istiyoruz."

Haberin Devamı

AK PARTİ’DEN YEŞİL IŞIK

2006 yılında Adana’nın Kozan İlçesi’nde lise eğitimini sürdürürken tanıştığı 14 yaşındaki Leyla Mutlu’yla evlenen ve bu nedenle 8 yıl 4 ay hapis cezası alan ve 1 yıldır cezaevinde bulunan uzman çavuş Levent Tan’ın babası Bilal Tan da oğlu ve gelinin mağdur olduğunu belirterek, yeni bir ek yasa çıkarılarak çocuklarının mağduriyetinin giderilmesini istedi. Tan, Sivas’ta kendileri gibi 23, Türkiye genelinde ise bin 500 ailenin bulunduğunu ifade etti. Tan, yapılan haberlerin ardından AK Parti Genel Merkezi’nden arandıklarını belirterek, bu durumda olan ailelelerin mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli çalışmanın yapılacağını kendilerine ilettiklerini söyledi. Tan, "Biz bunun hızlandırılmasını istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

TCK 103’ÜN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR

Ailelerin mağduriyetinin giderilmesi için TCK’nın 103’üncü maddesinde değişiklik gerekiyor. İlgili madde, 15 yaşını doldurmamış kişilerle cinsel ilişkide bulunanlarla ilgili cezai müeyyideleri içeriyor. Bu maddelerle ilgili meclise sunulması beklenen yeni yasa tasarısında aile rızası ile evlilik durumunda ceza miktarının düşürülmesi veya tamamen kaldırılmasının öngörüldüğü belirtildi.