Gazete Vatan Logo

Köyler tahliye edildi cephanelik taşındı!

Köyler tahliye edildi cephanelik taşındı!

Her yıl olduğu gibi bu sene de Bulgaristan baraj kapaklarını açınca Meriç ve Tunca Nehri taştı, Edirne’yi sel bastı. Yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı Karaağaç Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan Lozan Caddesi’nin sular altında kalması nedeniyle tekerlekli araç geçişlerine kapatıldı. Pazarkule’den Yunanistan’a karayolu ile geçişler durdu. Karaağaç Mahallesi’ne geçişler paletli askeri araçlarla sağlanmaya başlandı. Dün bir açıklama yapan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Karaağaç Mahallesi’nde 1.500 kişiyi, Değirmenyeni Köyü’nün ise tamamını tahliye kararı aldıklarını söyledi.

Kızılay’dan yardım

Karaağaç Mahallesi’nden 500 haneyi oradaki en yakın okullara ve yatılı bölge okullarına tahliye edeceklerini anlatan Vali Şahin, “İki helikopter AFAD’tan istedik. Şu anda İstanbul ve Ankara’dan görevlendirmeler yapılarak yola çıktı. Su altı ve su üstü kurtarma timleri de geliyor. Sağlık Bakanımızda ambulans helikopteri görevlendirdi. Kızılay’dan bin battaniye, bin 500 kişiye 5 gün yetecek kadar gıda maddesi, bin yatak talebinde bulunduk. Şuanda Değirmenyeni köyünde su seviyesi seddelerle sıfır noktasına geldi. Orada yarılmadan korkulduğundan köyün boşaltılması için jandarma sevkiyatı yapıldı” diye konuştu. Edirne 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı askeri birliklere ait Yunanistan sınırındaki cephaneliklerde bulunan 93 ton mühimmat güvenli bölgelere taşınmaya başlandı.

Haberin Devamı

Eski başkana kurtarma
Edirne’nin eski belediye başkanı Hamdi Sedefçi de taşkından etkilendi. Sedefçi evinden zodyak botla kurtarıldı.
Komşuda Osmanlı Köprüsü yıkıldı
Yunanistan’da, Osmanlı Padişahı Abdülaziz tarafından 1866’da yaptırılan Balkanlar’ın tek kemerli en büyük taş köprülerinden Plaka, yoğun yağışların etkisiyle su seviyesinin yükselmesi nedeniyle yıkıldı. Başbakan Aleksis Çipras, köprünün hava koşulları el verir vermez yeniden yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı